elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ricardo Caballer, Vicent Ramón i Toni Cabot, ambaixadors del Castell de L’Olla de 2022 en la seua 34a edició

Ricardo Caballer, Vicent Ramón i Toni Cabot, ambaixadors del Castell de L’Olla de 2022 en la seua 34a edició
  • L'esdeveniment piro-aquàtic se celebrarà la nit del 13 d'agost

Després de dos anys d'aturada pel Covid comença el compte arrere per a la 34 edició del Castell de l’Olla d'Altea pel que la confraria alteana ha donat a conéixer a l'autor del cartell de la pròxima edició, així com a l'escriptor del text que li acompanya. Es tracta del bocairentí Vicent Ramón, dissenyador i il·lustrador i del periodista alacantí Toni Cabot. D'igual manera el pirotècnic Ricardo Caballer repetirà amb un nou disseny explosiu amb novetats.

Per a Jose Pérez Gorgoll, president de la Confraria Castell de l’Olla d'Altea: “Superats aquests dos anys reprenem a Castell de l’Olla amb la màxima il·lusió i ho farem homenatjant el meu predecessor, amic d'infància, i fundador de la nostra festa, Pepe Barranquí, tristament mort el febrer passat”.

Per la seua part l'autor del Cartell Vicent Ramón ha manifestat que “és un honor participar en aquesta edició de la festa a Sant Llorenç tenint en compte de l'elenc d'artistes que m'han precedit i que són referència en la il·lustració i el cartell a Espanya”.

D'igual manera per a Toni Cabot “contribuir a la festa del foc de la Costa Blanca és un repte i una enorme satisfacció perquè suposa fer costat a col·lectius festers que fan possible aquesta referència turística i cultural tan arrelada a la província d'Alacant”

Ricardo Caballer ha posat de manifest que “es Castell de l’Olla és molt especial per a RICASA per això any rere any ens esforcem perquè siga millor, més ecològic, més innovador i perquè continue sent referent internacional en el món de la pólvora”.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Altea, Xelo González, “enguany farem un esforç econòmic i logístic perquè el Castell de l’Olla se supere que és el compromís d'aquest govern amb els impulsors de l'esdeveniment turístic més important del nostre municipi i festa capital per als alteans i alteanes”

La presentació ha tingut lloc en la tradicional ‘dinà’ a casa del president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll, més conegut com ‘Picarraco’. La trobada ha comptat amb l'assistència d'autoritats juntament amb diferents representants institucions públiques i privades i del sector turístic, forces de Seguretat de l'Estat, patrocinadors i col·laboradors.

Vicente Ramón. Estudia a l'Escola Superior de Disseny d'Alcoi. Exerceix la professió de dissenyador gràfic des de l'any 2000, i en 2003 crea el seu propi estudi de disseny a Bocairent (València), des d'on desenvolupa projectes d'entorn gràfic principalment centrats en campanyes de comunicació, disseny de cartells, disseny editorial, identitat corporativa, il·lustració i publicitat.

La seua activitat se centra en àmbits culturals i institucionals. Habitualment realitza la imatge de festes, fires i esdeveniments turístics i culturals. És autor del cartell de la XXXV Mostra de Cinema del Mediterrani de València

Premis i publicacions: Seleccionat en les Biennals del cartell de Bolívia, en la categoria de cartells editats, en 2017 i 2019. Seleccionat (amb tres cartells), en la categoria de cartells editats en la Biennal del Cartell de Mèxic, 2018. Dues vegades obté el primer premi en el concurs de disseny gràfic de l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d'Alacant en 2005 i 2010.

Seleccionat en la “anomenada a projecte” per a la realització de la imatge del Dia Oficial de la Província de Castelló de l'any 2017.

Guanyador d'un centenar de premis en concursos de disseny i de cartells on cal destacar els primers premis del cartell de Falles de València 2015, Fogueres de Sant Joan (dues vegades), així com diversos cartells per a la Fira de Juliol o el Corpus Christi de València entre altres. També ha sigut premiat en concursos de disseny o cartells en diferents parts del territori espanyol, com Catalunya, Castella i Lleó, Navarra, Canàries, Almeria...

Els seus treballs apareixen publicats en revistes i llibres relacionats amb el disseny, com la revista Experimenta, Gràffica (versió web), DissenyCV, així com també en diferents llibres de l'Editorial “index Book” (en les seues col·leccions “Basic” i “Select”).

Ha participat en diferents exposicions col·lectives, entre elles “Edetanos il·lustrats” en l'Espai Rambleta (2015) o “Creadors valencians pels Drets Humans” a la Nau de la Univesitat de València (2018).

Toni Cabot. És un periodista alacantí (Aigües) que ha desenvolupat tota la seua carrera professional en el diari Informació d'Alacant des del seu ingrés en 1988. Després d'una etapa inicial com a redactor va ser nomenat cap de secció i posteriorment redactor cap fins que en 2016 va assumir la direcció del periòdic, càrrec que va exercir fins a finals de 2018, data en la qual va passar a dirigir el Club Informació.

Durant la seua carrera professional també va ser responsable de la programació esportiva de Ràdio Nacional d'Espanya a Alacant (1995-2010) i va dirigir la secció d'esports de Ràdio Nou, on va posar en marxa la programació esportiva local i va conduir el programa nocturn «La taula esportiva». Així mateix, és autor de dos llibres: “Míriam Blasco, el preu de l'or” i “Asensi: Papà, missió complida. No vaig fer el ridícul”.

Des del mes de juny de 2020 col·labora amb l’IAC Gil Albert al capdavant del departament de publicacions. A més és un expert en la promoció, recuperació i posada en valor de personatges rellevants alacantins en els quals treballa per a la seua posada en valor amb vertadera passió.

Es Castell de l’Olla es dispararà el dissabte 13 d'agost a les dotze de la nit, coincidint amb les festes de Sant Llorenç, i enguany i per sisena vegada consecutiva serà a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA) reconeguda amb el Júpiter d'Or de la 32 edició del prestigiós Festival L'International dones Feux Lotus-Québec, celebrat a Mont-real (el Canadà). Aquest guardó és el més important del sector de la pirotècnia a nivell mundial i se suma al de bronze obtingut per aquesta empresa valenciana en 1998. Se celebra a la platja de l'Olla, front els jardins de Villa Gadea, on es concentren prop de 70.000 persones per a gaudir d'aquest esdeveniment pirotècnic, únic al Mediterrani, ja que es dispara des de la mar, gràcies a unes plataformes que s'instal·len, a aquest efecte, durant els dies previs, a 300 metres de la línia de la costa. En 2016, amb motiu del 30 aniversari, va tindre el reconeixement d'UNESCO Mediterrani, a través de la Comissió Espanyola d'aquest organisme internacional, que va reconéixer els valors de la protecció universal de les manifestacions humanes en matèria de la preservació de patrimoni etnològic i immaterial de la nostra Comunitat, exemplificats en el Castell de l’Olla.

Es Castell de l’Olla compta amb el patrocini de: Ajuntament d'Altea, Diputació d'Alacant-Patronat Costa Blanca, Generalitat Valenciana, Rover Alcisa, Fundació Caixaltea, Hospital IMED Llevant, Hotel SH Vila Gadea, Hotel Cap Negret i Spagnolo-Valencia.

Es Castell de l’Olla està reconegut com a ‘Mèrit Turístic en la categoria d'Or’ de l'edició de 1999 per la Diputació d'Alacant i l'any 2007 va ser declarada ‘Festa d'Interés Turístic Comunitat Valenciana’ de la Generalitat així com Important del periòdic Informació d'Alacant. Igualment va ser qualificat pel Consell Valencià de Cultura com «Ben Etnogràfic d'Interés Cultural».

La presentació del cartell i la lectura del pregó tindrà lloc el pròxim dia divendres 22 de juliol, a les 19.00 hores, en l'era del Cranc.

Pujar