elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IES Altaia inaugura la seua Aula de Botànica

L'IES Altaia inaugura la seua Aula de Botànica
  • Diversos membres de l'Equip de Govern han participat a la presentació del projecte

MÉS FOTOS
L'IES Altaia inaugura la seua Aula de Botànica - (foto 2)

Hui al matí, l'alumnat de 1r de l'ESO de l'IES Altaia d'Altea, el professorat i diversos dels regidors del recentment constituït Equip de Govern, han participat en l'obertura al públic de l'Aula de Botànica del dit centre. Un espai ubicat als jardins públics situats davant de l'IES, als peus de Palau Altea i la Facultat de Belles Arts de la UMH.

Segons ha explicat la cap d'Estudis del Centre, Ruth Bono, “tenim un projecte global del centre que es diu Altaia Actua, que cada any tracta un ODS diferent i este any hem treballat sobre el canvi climàtic”.

“Amb els alumnes de 1r de l'ESO hem estat tot el curs preparant este projecte que tenia com a objectiu aconseguir una aula botànica per a tot el poble que puga ser visitada per qualsevol persona i que explique una mica la biodiversitat que hi ha a la zona”. Ha afegit Bono, que ha detallat que, “durant el primer trimestre vam estar investigant sobre el canvi climàtic i vam veure que les plantes són molt necessàries per lluitar contra ell. Al segon trimestre vam estar treballant més des de la part escrita fent unes fitxes botàniques i el tercer trimestre hem vingut a plantar les plantes i decorar l'aula”.

La part física de l'aula botànica es complementa amb una guia didàctica on es poden veure les fitxes botàniques i també hi ha altres activitats relacionades amb la poesia i amb l'art i a més hi ha una llista de reproducció de cançons que parlen del medi ambient o de les plantes que es poden escoltar mentre visita l'aula. Tot això mitjançant un QR present en este espai a l'aire lliure.

“La nostra idea és que este projecte continue el proper curs afegint algunes coses, com una estació meteorològica per mesurar els canvis que es produeixen al clima, plantar més plantes, etc. És a dir, és un projecte que ens proposem a llarg termini perquè siga un espai al servei de la comunitat, de tots els ciutadans d'Altea”. Ha acabat Ruth Bono, cap d'estudis de l'IES Altaia i responsable del projecte de l'Aula de Botànica.

Durant la inauguració, tres dels alumnes implicats en el projecte han explicat els detalls del mateix i també un altre grup ha cantat una cançó.

A esta inauguració hi han assistit els regidors de l'Equip de Govern Xelo González, Anna Lanuza, Germán Manjón i Jose Orozco, que han felicitat el centre i l'alumnat per la iniciativa.

Pujar