elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Altea recull el premi de la Plataforma Valenciana del Voluntariat a l'Administració Solidària

L'Ajuntament d'Altea recull el premi de la Plataforma Valenciana del Voluntariat a l'Administració Solidària
  • Maria A. Laviós rep el premi de mans del Secretari Autonòmic de Participació

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Altea recull el premi de la Plataforma Valenciana del Voluntariat a l'Administració Solidària - (foto 2)
L'Ajuntament d'Altea recull el premi de la Plataforma Valenciana del Voluntariat a l'Administració Solidària - (foto 3)

Ahir a la vesprada, la regidora de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, Maria A. Laviós, recollia el guardó que la Plataforma Valenciana del Voluntariat ha tingut a bé atorgar a l'Ajuntament d'Altea en qualitat de “Administració Solidària” pel projecte “VOLENT-EU” que naix en resposta social a la crisi generada per la COVID-19.

“En primer lloc, voldria agrair a la plataforma del voluntariat per este guardó que ens fa moltíssima il·lusió i ens impulsa a seguir construint ponts al costat del nostre entramat associatiu per poder ajudar les persones més vulnerables i per poder construir entre totes i tots un món més just i igualitari”. Amb estes paraules d'agraïment començava Laviós la seua intervenció a la gala de lliurament de premis, que tenia lloc al Centre Cultural de la Beneficiència de València.

Durant l´acte, la responsable municipal de Participació Ciutadana recordava la incorporació d´Altea el 2018, a través de l´Oficina de Projectes Europeus, a la xarxa de transferència de bones pràctiques d´URBACT, CIUTATS VOLUNTÀRIES, que està relacionada amb la promoció de la cultura del voluntariat a les ciutats europees. Motiu pel qual Altea també ha estat premiada amb anterioritat pels Bon Govern.

A més, Mari Laviós ressaltava el treball de les entitats sense ànim de lucre que, en col·laboració amb el Consistori han dut a terme projectes integradors; han fet atenció social als veïns més vulnerables durant la dramàtica situació generada per la pandèmia del COVD-19 en col·laboració amb l'Ajuntament; han prestat atenció psicològica, a través del telèfon a la gent gran; han donat suport escolar als infants i fins i tot han repartit aliments a domicili i han aconseguit la col·laboració d'empreses locals.

“Dins de la governança participativa, el projecte VOLENT-EU, presentat a URBACT, ha aconseguit també la coordinació de les accions del voluntariat i alhora augmentar els mecanismes de participació ciutadana, així com treballar la intergeneracionalitat amb persones joves i grans per mobilitzar-los i augmentar la seua participació”; comentava Laviós.

Una col·laboració en què l'Ajuntament d'Altea segueix treballant a través del Panell del Voluntariat, fruit del projecte europeu URBACT, amb un èxit comú de les entitats participants i l'administració, que recau en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania .

VOLENT-EU té per objecte establir eines per a la millora i promoció del voluntariat juvenil, enfrontar les adversitats de la pandèmia i crear una xarxa de ciutats europees compromeses amb el voluntariat. Es troba emmarcat dins del programa europeu CERV -Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors- liderat per Altea i que compta amb set socis: Itàlia, Xipre, Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. Té una durada de 24 mesos, va començar a Xipre i finalitzarà a Altea i està finançat íntegrament per la comissió europea.

Este projecte pretén ampliar el voluntariat juvenil a les associacions alteanes que treballen en col·laboració amb l'Ajuntament com són la Creu Roja d'Altea, D'Amicítia, Càritas Altea, Corazón Express i Protecció Civil Altea. “Sense elles, el projecte no tindria sentit i no hauríem pogut donar una resposta davant la crisi provocada per la pandèmia. Amb estos projectes de bones pràctiques amb altres països europeus teixim una xarxa de voluntariat que ha d'estar preparat i donar resposta davant de les crisis que es puga presentar”; conclou Maria A. Laviós, responsable municipal de Participació Ciutadana i Projectes Europeus.

Pujar