elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Ajuntament d´Altea posa en marxa el procés participatiu de l´estudi de l´impacte dels habitatges turístics

L´Ajuntament d´Altea posa en marxa el procés participatiu de l´estudi de l´impacte dels habitatges turístics
  • El taller obert a la ciutadania serà el dimarts 7 de maig a les 18:00h a la Casa de Cultura

El 4 de gener, el ple de l'Ajuntament d'Altea va aprovar la suspensió de l'atorgament d'informes de compatibilitat urbanística per a habitatges turístics. Ho ha fet pel termini d'un any i amb la intenció de diagnosticar, estudiar i participar amb la ciutadania per ordenar i regular l'habitatge turístic a Altea. Recorda l'edil d'Urbanisme, Jose Orozco.

En paraules d'Orozco, “tenim ja més de 2.200 habitatges d'estes característiques i deixar fer, comporta alguns riscos que són força evidents. S'observa com els pisos turístics generen beneficis importants a les empreses del sector i als propietaris, encara que en paral·lel, la seua falta de regulació pot generar molèsties de convivència. Preocupa l'excessiva pujada del preu del lloguer i dels habitatges, amb afectació a la població més jove que hi desitja accedir, la concentració de residus, o la gentrificació a les zones tan turístiques com el poble antic”.

En resposta a totes estes inquietuds, l'Ajuntament d'Altea ha seleccionat l'empresa GEOINNOVA per fer l'estudi, la proposta de regulació i el procés participatiu, ja que l'Ajuntament considera imprescindible comptar amb l'opinió de totes les persones, associacions i empreses implicades, o que es vegen afectats per l’impacte social, econòmic i mediambiental en totes estes qüestions. Informa Jose Orozco.

Es comptarà amb la participació del sector turístic, residents, departaments amb capacitat de gestió del propi Ajuntament, els consells de participació i els grups polítics de la Corporació Municipal, així com d'altres administracions amb competències en la matèria. Ha afegit l'edil, que indica que “tots estos actors formaran part dels tallers de diagnòstic de percepció de problemes, necessitats i expectatives”.

En una primera etapa es faran dos tallers adreçats al sector, com ara les Empreses Gestores d'Habitatges d'Ús Turístic (EGVUT), l'hostaleria o el comerç entre d'altres. En un segon període tindran lloc tres tallers adreçats a la ciutadania, destacant el 7 de maig el taller obert a tota la ciutadania. Els tallers es faran a la Sala de Biblioteca de la Casa de Cultura d'Altea.

A més de l'esmentat taller obert a la ciutadania, la web https://estudiovutaltea.geoinnova.org/ reflectirà la problemàtica i els objectius; perquè cal l'estudi de l'habitatge turístic; fases d’execució de l’estudi; participació a l'estudi; fases del procés participatiu; el Treball de Camp i mètodes de participació; Com es pot participar?; Quan i on es pot participar?; dades de l'Oficina de consulta virtual; enllaç per a descàrrega de documents informatius com poden ser la guia del procés; el fullet informatiu amb els mètodes de participació, dies, hores i llocs; el formulari per ser descarregat i, si escau, imprès per l'interessat o una altra persona, podent ser lliurat en mà al lloc indicat i l'accés al Formulari Web de participació directa de la ciutadania, indicant sempre el procediment a aplicar respecte a la normativa sobre protecció de dades.

 

Pujar