elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació i Seguretat Ciutadana organitzen un simulacre de bolcada de vehicles per a l'alumnat d'Altea

Educació i Seguretat Ciutadana organitzen un simulacre de bolcada de vehicles per a l'alumnat d'Altea
  • Els estudiants han pogut experimentar les sensacions d'un accident i comprovar l'efectivitat dels cinturons de seguretat

MÉS FOTOS
Educació i Seguretat Ciutadana organitzen un simulacre de bolcada de vehicles per a l'alumnat d'Altea - (foto 2)

El pati de l'IES Bellaguarda va ser escenari d'un espectacular simulacre de la bolcada d'un cotxe dins de la campanya d'educació viària que està duent a terme per la Policia Local d'Altea i professionals de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a l'Ensenyament i Promoció de la Seguretat Viària (Funcovial). L'edil de Seguretat Ciutadana i Educació, Miguel de la Hoz va ser present i va experimentar l'experiència. En el dia d'ahir els estudiants de l'IES Altaia van assistir també al taller teòric pràctic de seguretat viària.

L'alumnat de batxiller i cicle formatiu dels IES van tindre l'oportunitat de viure les sensacions que s'experimenten en un accident i comprovar l'efectivitat dels cinturons de seguretat a més d'acudir a les classes teòriques i pràctiques impartides pels agents.

“Els participants en aquest taller també han aprés sobre els principals elements per a reduir les conseqüències després d'un accident de trànsit com són l'ús del cinturó de seguretat i el casc. Li hem demostrat l'enorme importància de fer un ús correcte del cinturó de seguretat”, han declarat els agents municipals.

Per la seua part Miguel de la Hoz ha explicat: “els estudiants van anar passant per l'interior del cotxe, que accionat de manera mecànica feia un volt de 180 graus i transmetia les sensacions, encara que a càmera lenta, d'un accident”.

El simulacre tenia com a objectiu mostrar l'efectivitat dels cinturons de seguretat en aquesta mena de bolcades. “Si algun dels ocupants no ho porta lloc, pot ocasionar múltiples lesions a la resta per l'efecte centrifugadora”, han declarat els responsables de la campanya d'educació viària, Funcovial

Pujar