elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Energètica d'Altea continua creixent

La Comunitat Energètica d'Altea continua creixent
  • Reunió Informativa el dimecres 22 de maig a les 19:00ha la Casa de Cultura

MÉS FOTOS
La Comunitat Energètica d'Altea continua creixent - (foto 2)

El proper dimecres 22 de maig, a les 19:00h a la Casa de Cultura, tindrà lloc la jornada informativa sobre les dos noves instal·lacions d'autoconsum col·lectiu que impulsa la Comunitat Energètica d'Altea. En esta reunió els presents podran conèixer els avantatges de sumar-se a la iniciativa i com fer-ho. Així ho informa l´edil de Medi Ambient i Urbanisme, Jose Orozco.

La ubicació d'estes dos noves instal·lacions serà a sostres de propietat privada, una a Cap Negret, la coberta d'Alia Taxacions amb 22,9 Kw de potència i l'altra al Polígon Industrial, coberta de la Nau Altea Sud, amb 43,8 KW.

Com ha recordat l'edil, l'Ajuntament d'Altea, dins de la iniciativa Altea Zero Emissions posava en marxa l'any 2021 el projecte de xarxa de Comunitats d'Energies Renovables, CER, al municipi. Un projecte que el 2022 posava en funcionament dos instal·lacions energètiques, les infraestructures de les quals estan al Centre Social d'Altea i al Centre Cultural d'Altea la Vella.

Les comunitats energètiques són el present davant la situació d'emergència climàtica en què ens trobem. L'energia és imprescindible, i aconseguir-la de manera sostenible i col·laborativa entre la ciutadania és la revolució que necessita Altea per a la seua transformació energètica”. Ha assenyalat el responsable municipal de Medi Ambient, qui ha declarat que “a poc a poc estem fent del nostre poble un lloc millor, menys contaminat, amb millors opcions, i per això és necessària la col·laboració ciutadana”.

Jose Orozco i el president de l'Associació d'Autoconsum Energètica d'Altea, Miguel Devesa, conviden alteans i alteanes, en general, a assistir a la reunió informativa sobre estes dos noves instal·lacions en què s'està treballant i en particular als veïns i veïnes del Polígon Industrial i Cap Negret-L'Olla per informar-se sobre els avantatges d'unir-se a estes dos noves instal·lacions d'autoconsum col·lectiu i com fer-ho. La reunió tindrà lloc el dimecres 22 de maig a les 19:00h a la Casa de Cultura.

“Fins ara, moltes famílies han vist reduït el cost de la factura de la llum formant part de la Comunitat Energètica d'Altea; ja que xicotets nuclis de veïns i veïnes s'estan proveint de la seua pròpia energia”. Ha conclòs Jose Orozco.

Pujar