4 de desembre de 2020 4/12/20

Augmenta l'albirament de dofins en la costa alacantina

Augmenta l'albirament de dofins en la costa alacantina - (foto 1)
  • El menor soroll submarí per la falta d'embarcacions està provocant que els dofins s'acosten a la costa

MÉS FOTOS
Augmenta l'albirament de dofins en la costa alacantina - (foto 2)

Malgrat l’Estat d'Alarma en què ens trobem, el Servei de Vigilància Marina del Parc Natural de Serra Gelada continua amb la seua tasca de vigilància i control de l'espai marí protegit. Així ho ha indicat l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco, que ha apuntat que “durant les seues rutes, de vegades, s’albiren cetacis com poden ser els dofins mulars”.

“Este Servei de Vigilància fa un seguiment de les poblacions d’estos dofins dins de les aigües de parc, identificant-los per la forma de les seues aletes, per conèixer quin és l’estat de la seua població”; ha explicat l’edil. La informació recollida és enviada al Banc de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient per al seu estudi.

Per a Orozco, “probablement el menor soroll submarí per la falta d’embarcacions d’esbarjo i de grans dimensions que està havent a causa del confinament d’estos dies, és el que provoca que els dofins es deixen veure en major quantitat i més propers a la línia de costa”.

Jose Orozco ha reconegut els efectes positius que la baixada de circulació, en este cas marítima, s’està produint en el medi ambient.

A més a més, el Servei de Vigilància realitza entre els seus treballs de conservació de la fauna, al costat dels tècnics del Centre de Recuperació de Santa Faz, el seguiment de les colònies de cria del corb marí dins del PN de Serra Gelada i en el dia de hui s’ha alliberat un exemplar d’esta espècie recuperat perquè torne al seu medi natural.

Pujar