elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Volskwagen i Ford posicionen a la Comunitat Valenciana com a "referent de la nova indústria de l'automoció"

Volskwagen i Ford posicionen a la Comunitat Valenciana com a "referent de la nova indústria de l'automoció"
  • Ximo Puig ha celebrat la decisió de Ford sobre la planta d'Almussafes com una notícia "transcendental per a la Comunitat Valenciana"

Ford ha anunciat que la planta d'Almussafes acollirà la producció de vehicles elèctrics de la companyia. El president de Ford Europa i Director de Transformació i Qualitat, Ford Motor Company, Stuart Rowley, ha destacat que "portar la nostra arquitectura completament nova de vehicles elèctrics a València ens ajudarà a construir un negoci rendible a Europa, assegurar ús d'alt valor i augmentar l'oferta de Ford de vehicles elèctrics premium, d'alt rendiment i totalment connectats que satisfacen la demanda dels nostres clients europeus".

El president de la Generalitat Ximo Puig ha celebrat aquesta decisió qualificant-la com a "transcendental per a la Comunitat Valenciana". Per al cap del Consell suposa "una fita històrica per a la nostra economia i la nostra ocupació".

Ximo Puig ha assenyalat que aquesta notícia era molt esperada per tots, perquè "consolida un sector que dona ocupació a més de 25.000 famílies, impulsarà la planta d'Almussafes cap a la modernitat, la descarbonització, i garanteix el futur d'una indústria essencial per a l'economia valenciana".

Per a Puig "ha guanyat l'excel·lència d'aquesta factoria i ha guanyat la Comunitat perquè és un espai segur per a invertir". A més, el president ha posat en valor que "tot aquest potencial, accelera a la Comunitat Valenciana cap al futur, la suma de la gigafactoría de volkswagen i els cotxes elèctrics de Ford converteixen a la Comunitat en una referència de la nova indústria de l'automoció". Una aliança que "ens consolida com un pol de sostenibilitat europeu".

El president del Govern també ha reaccionat a aquesta notícia. Pedro Sánchez ha destacat que "Espanya avança cap al lideratge en vehicle elèctric i connectat" en comptar amb la planta de Ford a València, la qual cosa suposa, segons el president, "una aposta per la indústria i l'ocupació. Reafirmem l'excel·lent posició d'Espanya en la transformació verda i digital".

Pujar