elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de la planta de Ford a Almussafes paren la producció

Els treballadors de la planta de Ford a Almussafes paren la producció
  • Tota la plantilla ha secundat els aturs per a protestar pels acomiadaments

Una de calç i una d'arena. Mentre que a Sagunt tot eren somriures i cares alegres per la presentació el nou projecte per a la gigafactoría de bateries de Volkswagen, 50 quilòmetres al sud, a Almussafes, els treballadors de la planta de Ford estaven aquest dijous en plena batalla.

Els aturs de producció convocats aquest dijous en la factoria de Ford han aconseguit, segons el sindicat majoritari d'UGT, un seguiment del 100% dels treballadors, amb els quals se sumaven a les mobilitzacions a nivell europeu per a tractar de frenar els acomiadaments que la marca de l'oval té previstos en el vell continent.

Els treballadors han convocat aquests dos aturs en resposta a les declaracions realitzades pel president de Ford Europa, Stuart Rowley, que va avançar aquesta setmana que la fàbrica valenciana d'Almussafes i l'alemanya de Saarlouis reduiran les seues plantilles.

S'esfuma així el desig dels sindicats de salvar les ocupacions adjudicant la producció dels models elèctrics. De fet, s'estimava que la posada en marxa de la planta saguntina podria ajudar a revitalitzar el sector automobilístic valencià amb l'inici de la nova generació de vehicles elèctrics.

No obstant això, des de Ford recorden que la fabricació dels models elèctrics requereix de menys personal que els de combustió, una situació que se suma a la crisi que viu el sector per la caiguda del consum o el desproveïment de microxips.

Així, els 6.000 treballadors de la planta d'Almussafes tremolen davant l'ús de la tisora que puga fer la marca americana, mentre a Sagunt s'inicia una nova etapa amb la planta de bateries que assortirà als models de Skoda, Seat, Cupra i Volkswagen que es produeixen a Martorell i Pamplona, la qual cosa s'estima que podria generar 3.000 noves ocupacions en els pròxims anys.

Pujar