elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manuel Laespada i Alberto García s'imposen en el XXVI Certamen de Poesia Marc Granell d'Almussafes

Manuel Laespada i Alberto García s'imposen en el XXVI Certamen de Poesia Marc Granell d'Almussafes
  • Tots dos autors rebran un premi en metàl·lic de 1.200 euros i els seus treballs es publicaran dins de la Col·lecció Razef d'Edicions 96

  • El jurat ha fallat aquesta setmana, per unanimitat, després de llegir totes les

  • Els guardons s'entregaran divendres que ve 7 d'octubre en una cerimònia que se celebrarà en el Museu Casa Ayora

Manuel Laespada Vizcaino amb ‘Trébol de desabrigo’ i Alberto García Elena, amb ‘Trajectòria del desordre’, aconsegueixen la victòria en el XXVI Certamen de Poesia Marc Granell d'Almussafes, per la qual cosa rebran un premi en metàl·lic de 1.200 euros cada uno i veuran publicats els seus poemaris en paper gràcies a la Col·lecció Razef d'Edicions 96. El lliurament dels guardons se celebrarà el pròxim 7 d'octubre en el Museu Casa Ayora de la població. El jurat, que ha triat per unanimitat els seus treballs, estava compost per Marc Granell, Jordi Solà Coll i Mª Carmen Arnau. El regidor de Cultura, Àlex Fuentes, “posa en valor la consolidació del certamen en el panorama literari espanyol i la qualitat de les obres presentades, que ascendeixen en aquesta edició a 42”.

La vint-i-sisena convocatòria del Certamen de Poesia Marc Granell d'Almussafes, que compta amb una subvenció de la Diputació de València, ja té autors premiats. Manuel Laespada Vizcaino (Albacete) en la modalitat en castellà, amb ‘Trébol del desabrigo’, i Alberto Garcia Elena (Barcelona) en la de valencià, amb ‘Trajectòria del desordre’, han aconseguit imposar-se a la resta de candidatures presentades al concurs i conquistar per unanimitat al jurat, que es va reunir per a deliberar durant la vesprada del passat dimecres 21 a la Biblioteca Pública Municipal.

Tal com estableixen les bases, cadascun dels autors guardonats rebrà un premi en metàl·lic de 1.200 euros i els seus poemaris es publicaran en el termini màxim d'un any en paper dins de la Col·lecció Razef d'Edicions 96, en la qual s'han anat presentant al llarg d'aquestes dues dècades i mitja d'existència del certamen totes les obres guanyadores. L'acte de lliurament dels premis se celebrarà, a les 20 hores del divendres que ve 7 d'octubre en el Museu Casa Ayora, on a més de rebre a ambdós escriptors es presentarà oficialment el volum de textos corresponent a l'edició de 2021, en la qual van guanyar Marta Vilardaga Vila, amb ‘Una cadira en la boira’, i Laura Cabedo Cabo, amb ‘Sonata para poetas ciegos’.

A l'actual convocatòria s'han presentat un total de 42 obres, 13 en castellà i 29 en valencià, totes elles remeses des de diferents punts de la geografia espanyola.

Deliberació del jurat

El poeta Marc Granell Rodríguez, el representant d'Edicions 96 Jordi Solà Coll i la representant del Grup Poètic Argila de l’Aire d'Almussafes, M.ª Carmen Arnau han integrat en aquesta ocasió el jurat. Donada la gran qualitat d'originals presentats al certamen de 2022, a més dels títols guanyadors, s'han destacat per la seua qualitat alguns altres. Així, en la modalitat en valencià s'han seleccionat les obres ‘L’embat etern’,  ‘*Camí d’Ilidza’ i ‘La vida dels astres’, mentre que en la modalitat en castellà el tribunal s'ha decantat per posar en valor també ‘Pórtico de ausencias’ i ‘Otra vez el silencio’.

“El certamen ja ha superat el seu mig segle de trajectòria i amb ell any rere any apostem per promocionar aquest gènere literari que cada vegada compta amb un major nombre de lectors i autors”, assegura l'edil de Cultura.

Pujar