elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’almussafeny Francisco Peralta comparteix les seues ‘Estampas de Andalucía’ en una exposició

L’almussafeny Francisco Peralta comparteix les seues ‘Estampas de Andalucía’ en una exposició
  • La mostra, la seua primera individual, podrà visitar-se del 25 de febrer al 25 de març en el Museu Casa Ayora de la localitat

  • L'artista, membre fundador de l'Associació Cultural Paleta i Pinzell, homenatja en aquest treball a les huit províncies de la seua regió natal

El Museu Casa Ayora d'Almussafes acull del 25 de febrer al 25 de març l'exposició ‘Estampas de Andalucía’, del pintor local Francisco Peralta. La inauguració de la mostra se celebrarà el mateix divendres 25 de febrer a les 19 hores, moment en el qual les persones amants de l'art podran començar a gaudir dels 24 quadres que integren la col·lecció. En ells realitza un viatge per les províncies andaluses amb l'objectiu d'homenatjar la seua terra natal. El projecte es completa amb l'edició d'un catàleg per part del consistori municipal en el qual Peralta comenta diverses qüestions sobre la història de cadascuna de les províncies. Per al regidor de Cultura, Àlex Fuentes, “és un autèntic orgull i una satisfacció enorme que els nostres veïns i veïnes es llancen a l'aventura de l'art, per la qual cosa sempre tenen les portes de les infraestructures municipals obertes per a donar a conéixer al món el seu talent”.

El pròxim divendres 25 de febrer, a les 19 hores, es durà a terme en el Museu Casa Ayora d'Almussafes la inauguració de l'exposició pictòrica ‘Estampas de Andalucía’, en la qual Francisco Peralta recorre les huit províncies d'aquesta comunitat autònoma per a compartir amb el públic la seua particular visió dels principals monuments i paisatges de la regió. L'artista, almussafeny d'adopció, compleix així el seu somni de presentar la seua primera mostra individual, que està integrada per un total de 24 quadres.

“Aquesta exposició està dedicada a Andalusia, la meua terra natal. He intentat comprimir en cada quadre alguna cosa del més característic de cadascuna de les huit províncies, que espere anar ampliant en endavant amb altres pintures diferents de cadascuna d'elles”, explica Peralta en el catàleg publicat per l'Ajuntament de la població com a complement a aquest projecte artístic que també compta amb la col·laboració del Servei d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València.

El resultat d'aquest procés creatiu estarà disponible en la citada infraestructura pública municipal fins el pròxim divendres 25 de març, on podrà visitar-se de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i els dissabtes de 17 a 20 h. “Per a nosaltres és un autèntic orgull i una satisfacció enorme que els nostres veïns i veïnes es llancen a l'aventura de l'art, per la qual cosa sempre tenen les portes de les infraestructures municipals obertes per a donar a conéixer al món el seu talent, com és el cas de Francisco Peralta”, comenta el regidor de Cultura, Àlex Fuentes.

L'autor de les pintures, soci fundador número 1 de l'Associació Cultural Paleta i Pinzell, ha volgut incloure en aquest projecte, i dins del catàleg, la qual cosa ell anomena “una mera pinzellada sobre la història de cadascuna de les províncies andaluses”, textos en els quals realitza comentaris “a títol propi” sobre les seues experiències en la seua terra. Així, en els textos fa referència a les diferents civilitzacions que van passar per cadascun d'aquests territoris, a l'arquitectura i a escriptors de renom.

Trajectòria

Francisco Peralta ha invertit dos anys en la creació de les peces que integren l'exposició. Encara que tota la seua vida ha sigut amant de l'art, les circumstàncies de l'època van fer que haguera de començar a treballar sent molt jove, per la qual cosa no va poder donar eixida a la seua inquietud pictòrica fins que es va jubilar. Per a desenvolupar aquesta afició, es va inscriure a l'Escola Municipal de Pintura en 2011 i poc després va ser una de les persones que va impulsar l'Associació Cultural Paleta i Pinzell.

“La pintura és la meua vida”, afirma, per això dedica “totes les hores possibles” del dia a aquesta activitat. Gràcies a aquesta intensa dedicació, després d’‘Estampas d'Andalucía’ ja té al cap dos projectes més, un d'ells consistent a recrear els fars de la costa espanyola. En ells continuarà aprofundint en els paisatges, “m'apassionen”, donant curs al seu estil pictòric favorit, el realisme.

Pujar