elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almussafes visita les instal·lacions de l'empresa Espack Eurologística

L'Ajuntament d'Almussafes visita les instal·lacions de l'empresa Espack Eurologística
  • La seu de la companyia a València està situada en el Polígon Industrial Joan Carles I, on treballen al voltant de 90 persones

  • L'alcalde, la primera tinenta d'Alcaldia i personal de l'ADL els han presentat les ajudes disponibles per a fomentar la contractació

L'empresa Espack Eurologística, la principal base de la qual a Espanya es troba en el Polígon Industrial Joan Carles I d'Almussafes, rebé el passat dijous, 31 de març, la primera visita institucional a les institucions de l'executiu municipal de la població. L'alcalde, Toni González, encapçalà la comitiva, de la qual també formaren part la primera tinenta d'Alcaldia, Davinia Calatayud, i dues professionals de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL). En les instal·lacions foren rebuts pels directors gerents, els germans Jorge i Laura Escalada, i diversos responsables. L'empresa compta amb al voltant de 700 treballadors i treballadores distribuïts per tota Europa, dels quals 90 desenvolupen la seua labor a la fàbrica d'Almussafes. “Soc conscient que ens trobem en un moment de molta incertesa i que resulta molt complicat fer plans a mitjà-llarg termini, però el nostre objectiu com a govern local és continuar oferint aquests paquets d'ajudes perquè tant les empreses com la ciutadania puguen avançar”, assenyala el primer edil.

Continuen les visites de l'executiu local d'Almussafes a les empreses situades en el terme municipal de la població o en llocs pròxims. El passat dijous 31 de març, l'alcalde i regidor d'Ocupació i Indústria, Toni González, es traslladà fins al Polígon Industrial Joan Carles I per a conéixer de prop el treball realitzat per l'empresa Espack Eurologística. Es tracta de la primera visita institucional realitzada a aquesta empresa, a la qual va assistir acompanyat per la primera tinenta d'Alcaldia, Davinia Calatayud, i per dues treballadores expertes de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL).

La trobada, que es va dur a terme durant el matí, va consistir en un recorregut per les instal·lacions durant el qual el primer edil es va interessar pel treball realitzat pel personal. Els dos directors gerents, Jorge i Laura Escalada, foren els encarregats de rebre'ls i de guiar-los durant la seua estada en les instal·lacions al costat dels principals responsables de la planta d'Almussafes.

En la reunió es tractaren nombrosos temes, com la situació econòmica actual, el moment que viu Ford o les conseqüències de la DANA patida per Almussafes al novembre de 2020. A més, l'equip municipal va aprofitar per a recordar-los les principals línies d'actuació del Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació i totes les ajudes disponibles per a potenciar la contractació i la formació de veïns i veïnes de la població, a les quals Espack Eurologística ja s'ha acollit en el passat i no descarta tornar a sol·licitar en el futur.

“Soc conscient que ens trobem en un moment de molta incertesa i que resulta molt complicat fer plans a mitjà-llarg termini, però el nostre objectiu com a govern local és continuar oferint aquests paquets d'ajudes perquè tant les empreses com la ciutadania puguen avançar. Hem de continuar recordant que, malgrat que no existeixen aquest tipus d'ajudes a nivell estatal, nosaltres les vam posar en marxa en 2016 i les vam fer des del principi compatibles amb les subvencions convocades per altres administracions”, ressalta González.

Segons l'alcalde, “és imprescindible conéixer bé l'ecosistema empresarial d'Almussafes per a poder abordar d'una manera adequada la forma en la qual col·laborem per a facilitar la incorporació dels nostres veïns i veïnes al mercat laboral, d'ací ve que aquestes visites continuen sent fonamentals”. “En elles coneixem les inquietuds i necessitats de les empreses i recaptem informació molt útil per a continuar avançant cap a la plena ocupació i la generació de riquesa”, subratlla el primer edil.

Espack Eurologística

Aquesta companyia familiar valenciana, creada en 1978 i dedicada a la logística i el magatzematge, té la seua principal base espanyola a Almussafes des de l'any 2000, planta en la qual treballen al voltant de 90 persones. No obstant això, l'empresa compta amb un total de 12 plantes per tota Europa, sumant al voltant de 100.000 m² de superfície i quasi 700 empleats i empleades. La seua expansió fora d'Espanya va començar en 2004 i des de llavors no s'ha detingut. En els últims anys, el seu creixement ha sigut més destacat en països situats a l'est del continent. Entre els seus clients es troben Ford Europa, Opel España, Caterpillar, Jaguar Land Rover, Visteon, Chep, Acciona, Balay, Eaton o Bulten, entre molts altres.

Desenvolupa activitats que, en funció del volum o complexitat de gestió, són susceptibles de ser realitzades de manera independent del procés normal de fabricació de les empreses per a les quals presta servei, incrementant així la seua competitivitat. D’aquesta manera, ofereixen serveis de depòsit duaner, seqüència i submuntatge, avanç en línia, manipulació de picking, reembalatge i kitting, reparació i manteniment de duradors, inspeccions de qualitat i retreballs de parts, transport, consolidació i desconsolidació, magatzem i serveis de comerç electrònic.

Al llarg de la seua trajectòria, Espack Eurologística ha aconseguit diversos reconeixements i certificacions per la seua labor en el sector industrial. Entre ells destaquen el Premi a l'Excel·lència Empresarial i el que li van concedir com a Primera Empresa de Serveis a Europa que aconsegueix el Q-1.

Pujar