elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almussafes mostra el seu descontentament per l'absència de De la Vega en el X Mundial de Pilota

L'Ajuntament d'Almussafes mostra el seu descontentament per l'absència de De la Vega en el X Mundial de Pilota
  • Des de l'executiu local denuncien la injustícia comesa per la Federació de Pilota Valenciana amb el jugador d'Almussafes, un referent esportiu i el millor en la modalitat de Frontó valencià

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Almussafes mostra el seu descontentament per l'absència de De la Vega en el X Mundial de Pilota - (foto 2)

Del 27 de març a l'1 d'abril, Alzira acollirà el X Mundial de Pilota, una competició que es disputarà en les modalitats de llargues, joc internacional, one wall i frontó valencià. La rellevància de la cita esportiva internacional i el fet que la capital de la comarca de la Ribera Alta siga la seu triada representa un gran honor, encara que des del consistori d'Almussafes el campionat es veu entelat pel fet que un dels millors jugadors valencians actuals de pilota valenciana, veí d'Almussafes i integrant del club local de Pilota Valenciana, Lluís de la Vega, no haja sigut convocat per la Federació de Pilota Valenciana per a integrar l'equip de jugadors i jugadores de la selecció valenciana que disputarà el Mundial.

“La mateixa Federació que en any 2019 va premiar a de La Vega com el millor jugador jove d'Escala i Corda, lloant la seua figura com tot un exemple a seguir per les futures generacions per la seua trajectòria esportiva i acadèmica, ara demostra una nul·la empatia amb el pilotari, una decisió tremendament injusta i discriminatòria”, opina l'alcalde Toni González, qui es posiciona al costat del jugador i de la seua família i considera que possiblement existeixen raons extraesportives i arbitràries per a la seua exclusió del combinat valencià.

Des del punt de vista esportiu, la trajectòria del jugador Lluís De la Vega, tant en trinquet com en frontó parla per si mateixa. Amb tan sols 24 anys, s'ha posicionat en l'elit de l'esport valencià i els seus triomfs han sigut reiterats cada temporada. Als 19 anys va guanyar la XXVIII Lliga Bankia d’Escala i Corda, al costat de Natxo i Félix, sent el jugador més jove de la història a aconseguir la citada gesta, un èxit que es va veure reflectit posteriorment en un llibre resum de la seua biografia i carrera esportiva, titulat ‘De la Vega, un pilotari’ editat fa ara tres anys. Així mateix, l'any 2021 va revalidar el seu èxit com a vencedor, al costat de Javi i Carlos, de la XXX Lliga Bankia/CaixaBank d’Escala i Corda. Durant quatre anys consecutius, del 2018 al 2021, es va proclamar vencedor del Trofeu Diputació de València de Frontó i, l'any passat, va concloure com a finalista. Entre els seus principals èxits, el seu títol de campió, juntament amb Javi, la XIV Copa d’Escala i Corda de la Diputació de València - Caixa Popular, un resultat que el consistori d'Almussafes va premiar amb el seu nomenament com a Millor Esportista de l'any 2021.

“La relació de triomfs del pilotari almussafeny, destaquen des de l'executiu d'Almussafes, és molt més àmplia i d'ací la incapacitat tant del propi jugador, com de l'afició i de l'Ajuntament per a entendre la injusta decisió del seleccionador i actual president de la Federació, Vicent Molines, per a impedir que Lluís de la Vega revalide la seua categoria esportiva com a membre integrant de la selecció valenciana en el Mundial”.

El consistori d'Almussafes té una relació molt estreta amb la Federació de Pilota Valenciana, amb la qual anualment signa convenis de col·laboració per a acollir en el Frontó José Ventura Salvador d'Almussafes multitud de campionats. L'aposta de l'Ajuntament per l'esport valencià per excel·lència també es fa patent amb la inversió que l'executiu local es prepara per a escometre en la instal·lació esportiva, amb la construcció de noves graderies amb capacitat per a prop de 200 persones i annexos com un Wc accessible, un magatzem i dos vestidors.

Pujar