elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almussafes millora l'accessibilitat en el Centre d'Informació Juvenil

L'Ajuntament d'Almussafes millora l'accessibilitat en el Centre d'Informació Juvenil
  • Els lavabos de la planta baixa es transformen en un WC Adaptat i en un local de neteja

  • El lavabo accessible comptarà amb un dispositiu de trucada perceptible per via visual i acústica per a emergències

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Almussafes millora l'accessibilitat en el Centre d'Informació Juvenil - (foto 2)

Des de fa unes setmanes, el Centre d'Informació Juvenil d'Almussafes està sent objecte d'uns treballs tendents a millorar l'accessibilitat en el citat edifici municipal. La intervenció urbanística per a l'adequació dels dos lavabos existents fins hui, amb la consegüent ampliació d'un d'ells per a la seua conversió WC adaptat i la transformació de l'altre en un local de neteja, està pressupostada en 17.944 euros. La Generalitat Valenciana subvenciona el 45% del cost d'aquestes obres dissenyades per a eliminar barreres arquitectòniques i l'import restant, que ascendeix a 9.608 euros, se sufraga amb fons propis.

El consistori d'Almussafes emprén noves intervencions urbanístiques per a la millora de l'accessibilitat en dependències i espais públics de la localitat. L'últim projecte escomés són les obres d'accessibilitat en el lavabo del Centre d'Informació Juvenil Municipal.

Des de fa unes setmanes, l'empresa local Gestión de Servicios Integrales Almussafes, S.L.O està executant els treballs per a l'adequació dels dos lavabos existents fins hui en la planta baixa de la dependència municipal, transformant un d'ells en un WC adaptat que complisca amb els requisits de les normatives reguladores de l'Accessibilitat, i convertint l'altre en un local de neteja de reduïdes dimensions.

El cost de la citada actuació urbanística ascendeix a 17.944 euros i està cofinançada entre l'Ajuntament d'Almussafes i la Generalitat Valenciana, organisme públic que, via subvenció, aporta el 45% del cost de l'obra.

Tal com s'especifica en el projecte, el nou lavabo, que serà d'ús compartit per a tots dos sexes, amplia les seues dimensions per a donar compliment a les condicions mínimes d'espais de diàmetre 1’20 metres lliures a banda i banda de les portes, espai interior lliure d'obstacles de diàmetre 1’50m i espai per a la transferència a un costat del vàter, així com porta d'accés corredissa.

La intervenció també incorpora la instal·lació, a l'interior del lavabo accessible, d'un dispositiu de crida perceptible per dues vies, visual i acústica, amb la finalitat de prestar una ajuda ràpida i efectiva a alguna persona amb diversitat funcional que el requerisca.

La regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud, valora molt positivament aquestes obres, amb les quals lògicament es dona compliment a totes les directrius d'accessibilitat també quant als aparells sanitaris i accessoris de la dependència, els mecanismes d'il·luminació i la senyalització d'aquesta i, a més, es guanya un espai per a servei de neteja de la dependència pública.

Pujar