elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Almussafes aposta per la compra pública innovadora

L’Ajuntament d’Almussafes aposta per la compra pública innovadora
  • Implementarà un procés de I+D+i en sistemes tecnològics d'Administració Local per a la millora de la gestió dels serveis i recursos

  • En l'actualitat, es troba actiu un procés de contractació al qual poden optar les empreses especialitzades

L'Ajuntament d'Almussafes, conscient de la importància de les noves tecnologies per a la gestió dels serveis i recursos, ha iniciat un procés de Compra Pública Innovadora, subvencionat per l'Agència Valenciana d'Innovació. L'objectiu és implementar un procés de  I+D+i en sistemes tecnològics, en concret un ERP (Enterprise Resource Planning) d'Administració Local i, per a la seua execució, l'executiu local ha iniciat un procés de contractació en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, al qual poden optar les empreses interessades fins divendres que ve dia 15 de setembre.

Per la seua trajectòria, com un ajuntament pioner en la virtualització d'equips i solucions tecnològiques, el Consistori d'Almussafes a través de la seua Agència d'Innovació, ha volgut fer un pas més en la investigació i proposta de desenvolupament de les formes òptimes d'unir tecnologia i procediment administratiu.

“En aquest cas, gràcies a la subvenció de l'Agència Valenciana d'Innovació tindrem l'oportunitat de posar en marxa un procés de I+D+i en sistemes tecnològics d'Administració Local, atés que som conscients que la gestió eficient d'un ajuntament és essencial per al benestar de la població que representa”, comenta el regidor de Comunicació, Jaime Wic, qui incideix en el fet que en un món cada vegada més digitalitzat, comptar amb eines tecnològiques adequades és fonamental per a agilitzar processos, reduir costos i millorar la qualitat dels serveis oferits.

Un ERP permet la centralització de la informació en un sol sistema integrat. Això significa que tots els departaments municipals, poden accedir a dades actualitzades en temps real. La centralització de dades elimina la duplicació d'informació i redueix els errors, la qual cosa millora la presa de decisions basada en dades precises.

Les dades en temps real i els informes generats per un ERP permeten a les persones responsables dels serveis municipals prendre decisions més informades i estratègiques. La capacitat d'anàlisi de dades avançada pot ajudar a preveure tendències, identificar àrees de millora i planificar projectes a llarg termini que beneficien a la població d'Almussafes.

Abans d'implementar un sistema ERP, és essencial comprendre en profunditat com funcionen actualment els processos dins de l'ajuntament. Això inclou identificar qui fa què, quins són els fluxos de treball i com es gestionen les transaccions i la informació. Sense aquesta comprensió, és difícil dissenyar un sistema que s'ajuste a les necessitats específiques de l'ajuntament.

L'estudi dels fluxos de processos permet identificar ineficiències i colls de botella en les operacions municipals, una acció essencial per a optimitzar els processos abans de la implementació del ERP i assegurar així el seu èxit.

Un estudi de flux de processos proporciona una línia de base per a mesurar millores en l'eficiència, la productivitat i la qualitat dels serveis. Això facilita l'avaluació dels resultats una vegada que el ERP estiga en funcionament. D'altra banda, els sistemes de qualitat permeten identificar i eliminar processos ineficients o redundants. Això condueix a una major productivitat i estalvi de recursos, com a temps i materials. incorporen controls i processos que ajuden a millorar el servei, augment en agilitat i adaptació als canvis i les normatives.

Un ajuntament presta serveis tan diversos entre si i requereix d’un sistema global de gestió, intercomunicat que pose en el centre a la població. “Som conscients que en tot això procés de millora contínua dels nostres serveis a la ciutadania té un paper protagonista la qualitat i l'excel·lència. Per això, durant aquest trimestre durem a terme accions encaminades a aconseguir aquesta fi, definició i millora dels processos de treball seguint el full de ruta traçat pels sistemes de qualitat total”, detalla el regidor.

Procés de contractació actiu
A conseqüència d'això, l'Ajuntament d'Almussafes ha publicat la necessitat de contractar serveis d'assessoria, avaluació i diagnòstic en matèria de qualitat total en l'Administració Pública, formació en programari de gestió de projectes i eines col·laboratives, realització de seminaris sobre les aplicacions de la innovació i la digitalització en els processos de treball i diagnòstic i estudi de l'art de la maduresa digital en els processos de l'administració local.

Les empreses interessades a participar en el procés de contractació trobaran tota la informació disponible en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, tenen fins al dia 15 de setembre.

Pujar