elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Irina Llorca, triada Reina de les Festes d'Almussafes per a 2021

Irina Llorca, triada Reina de les Festes d'Almussafes per a 2021
  • La jove, que representa a l'Associació d'Empresaris i Comerciants (AECAL), va ser seleccionada per sorteig el passat divendres 28 de maig en un acte públic

  • L'agenda de celebracions dissenyada per l'Ajuntament per a enguany es desenvoluparà del 2 al 17 de juliol en un format adaptat a la pandèmia

MÉS FOTOS
Irina Llorca, triada Reina de les Festes d'Almussafes per a 2021 - (foto 2)
Irina Llorca, triada Reina de les Festes d'Almussafes per a 2021 - (foto 3)

La Reina de les Festes de 2021 d'Almussafes serà Irina Llorca, qui va ser presentada a la convocatòria per l'Associació d'Empresaris i Comerciants (AECAL) i triada per sorteig per la seua antecessora, Yolanda López, en l'acte celebrat el passat divendres 28 de maig en el Centre Cultural. La seua cort d'honor la formaran les altres huit aspirants al càrrec. La regidora de Festes, Mar Albuixech, assegura que va tindre clar “des del primer moment” que anaven a “apostar per les Festes 2021, perquè cal fer poble, impulsar el comerç local, retrobar-se amb familiars, amics i veïnat i deixar espai a la diversió”. El període festiu es desenvoluparà del 2 al 17 de juliol amb diverses activitats lúdiques, religioses i esportives.

Almussafes ja té màxima representant per a les festes patronals que es desenvoluparan en la localitat del 2 al 17 de juliol. Irina Llorca Fernández, presentada per l'Associació d'Empresaris i Comerciants (AECAL), serà la nova Reina de les Festes i l'encarregada de succeir en el càrrec a Yolanda López Natividad, qui ha romàs en aquest lloc d'honor durant dos anys a causa de la suspensió de la commemoració en 2020 per la pandèmia.

La seua elecció es va dur a terme per sorteig el passat divendres 28 de maig a partir de les 22.30 hores en un acte públic celebrat en el Centre Cultural que va seguir totes les mesures de seguretat anticovid i que també va poder gaudir-se en directe per internet gràcies a la retransmissió realitzada per Almussafes Web TV. Tant Llorca com les altres huit joves que optaven a convertir-se en Reina de les Festes van depositar un sobre amb el seu nom en una urna i posteriorment Yolanda López va actuar com a mà innocent per a traure de la caixa una de les targetes, en aquest cas la que portava escrit el nom de la xica designada.

Nerviosa i emocionada, Irina Llorca va assegurar estar “molt contenta” per haver sigut triada nova Reina de les Festes i per poder compartir eixe moment amb les seua família i amb les seues amigues, a les quals va instar a gaudir al màxim de totes les activitats que podran implementar-se. Per part seua, Yolanda López la va animar a viure al màxim aquestes experiències al costat de les seues companyes, amb les quals està convençuda que crearà “un equip ‘xulíssim’”. La seua cort d'honor estarà integrada, precisament, per les altres huit candidates: Paula Asins García (Falla La Torre), Helena Bosch Prats (Confraria de la Santíssima Creu), Jade Campillos Sirvente (Associació Valenciana d’Il·lusionisme), Paula Capellino Sabater (Penya Valencianista), Sara Company Anacleto (Penya Carreters), Núria Girona García (Falla Primitiva), Sara Malet Martínez (Júniors M.D.) i Ruth Rodríguez Rodríguez (Club Atletisme).

L'alcalde, Toni González, va felicitar la jove triada i li va donar l'enhorabona tant a ella com a les seues dames. Posteriorment, es va dirigir als seus familiars i a les persones representants de les entitats de la població per a agrair-los el seu esforç en tot el procés. “Seran unes festes fora del normal, dins del que ens puga deixar aquesta maleïda pandèmia”, va assenyalar el president de la corporació municipal durant la seua intervenció.

La cerimònia va concloure amb el tret d'un castell de focs artificials a l'esplanada del Centre Cultural, començant així el compte arrere perquè la ciutadania gaudisca d’un dels períodes festius més esperats.

Programació

Després de suspendre's en 2020 a causa de la pandèmia, enguany les festes tornen a Almussafes, però amb una agenda d'iniciatives que s'adaptarà a les circumstàncies actuals. Tal com va avançar en el seu discurs la regidora de Festes, Mar Albuixech, l'Ajuntament ha reorganitzat l'habitual calendari per a poder celebrar aquelles activitats que complisquen amb la normativa sanitària aprovada per les autoritats. En aquest sentit, l'edil va assegurar al públic que “des del primer moment” va tindre “clar que anàvem a apostar per les Festes 2021, perquè cal fer poble, impulsar el comerç local, retrobar-se amb familiars, amics i veïnat i deixar espai a la diversió. Ens ho mereixem i ens ho hem guanyat”. Seran “les millors festes que podem oferir-vos en aquest moment”, va augurar.

La presentació de la Reina de les Festes serà el divendres 2 de juliol i a partir de l'endemà començaran a succeir-se les diferents activitats fins al dissabte 17 de juliol, dia en què l'actuació del popular cantant David Otero, exintegrant d’‘El Cant del Loco’, posarà el fermall d'or a la commemoració. Les jornades dedicades als patrons, la Santíssima Creu (dia 16) i Sant Bertomeu (dia 13), i a la Divina Pastora (dia 14) i la Divina Aurora (dia 15), aquestes dues últimes protagonitzades per les Clavariesses i els Clavaris, mantenen tant la seua ubicació en el calendari com les misses, mascletaes i processons. A més, s'espera poder celebrar l'Ofrena de Flors a la Santíssima Creu el dilluns 12.

Així mateix, el dissabte 3 serà el concert de la banda de la Societat Musical Lira Almussafense, el dimarts 6 les albaes i el divendres 9 i el dissabte 10 els artistes de la localitat (Tesa, Saruka, Inefable Band, Touch i Monday Rock) oferiran els seus respectius recitals. Finalment, el diumenge 11 s'escenificarà un espectacle per a la infància. A tot això, caldrà sumar alguns actes esportius i culturals, bona part d'ells organitzats per les associacions del municipi.

Pujar