Castellano

Ford renúncia a les ajudes per a transformar la planta d'Almussafes

Ford renúncia a les ajudes per a transformar la planta d'Almussafes
  • Des del Consell assenyalen que es tracta d'un reajustament temporal de les inversions: “Tenim Ford per a llarg”

El grup automobilístic Ford ha anunciat que renúncia a les ajudes del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) que anaven a destinar per a la transformació de la planta d'Almussafes.

Ford ha actualitzat el seu cicle de producció global i després d'assumir retards en els seus plans, ha indicat que no pot aprofitar aquests fons.

"Recentment revisem les nostres previsions per a Europa, que introdueixen un retard en els nostres plans de producció per a Espanya, cosa que significa que no podem aprofitar el programa de finançament Perte", ha explicat la companyia.

“Tenim Ford per a llarg”

Malgrat la renúncia a les ajudes, des del Consell asseguren que “l'aposta de Ford va més enllà dels fons europeus”, per la qual cosa “tenim Ford per a llarg”.

Així ho ha expressat Juan Ángel Poyatos, director general de Coordinació de l'Acció de Govern i responsable de l'Oficina Valenciana parar la Recuperació.

“Malgrat no poder rebre -els fons-, Ford continua apostant per Amussafes com un exemple d'electrificació del vehicle elèctric”.

Davant aquest anunci, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat en permanent contacte amb Ford i amb el Ministeri d'Indústria durant els últims dies i les tres parts han ratificat els seus compromisos per a fer d'Almussafes una planta estratègica en el futur del cotxe elèctric de Ford.

Pujar