Castellano

Ford Almussafes prorroga l'ERTO i pararà deu dies més la producció

Ford Almussafes prorroga l'ERTO i pararà deu dies més la producció
  • Aquesta ampliació es produeix per causes productives i afectarà la totalitat de la plantilla

Ford Almussafes ha decidit prorrogar l'actual ERTO fins al 31 d'octubre per causes productives, amb 10 dies més de parades en les fabricacions de vehicles i motors. Aquesta ampliació afectarà la totalitat de la plantilla de manera parcial o total amb les mateixes condicions econòmiques i laborals pactades fins hui.

La mesura, aprovada amb el suport del sindicat majoritari UGT, estableix els aturs previstos en la planta fabricació de vehicles i de muntatge de motors per als dies 29 d'agost; 2,5,12,16,29 i 30 de setembre; i 7,17 i 24 d'octubre. Per part seua, en motors mecanitzats afectaria els dies 10,11,24,25 de setembre i 1,2,22,23,29 i 30 d'octubre. Encara que de moment aquesta dates són orientatives.

Ford justifica aquesta nova pròrroga en una baixada "substancial" dels programes de producció de vehicles previst per Ford España a causa de l'escassetat de semiconductors que es van iniciar al desembre i que "lluny de solucionar-se continua colpejant amb força" les fàbriques, la qual cosa està obligant a tot el sector a parar setmanes completes per a coordinar el subministrament de components amb la capacitat de fabricació. A més, a aquesta escassetat de xips, s'han unit "la incertesa i els problemes de subministraments per la invasió d'Ucraïna”.

D'altra banda, trasllada que la demanda de motors està sent "molt de menor que l'esperada" per l'escassetat de semiconductors a nivell global, els problemes de capacitat de proveïdors per la pandèmia, i les dificultats en el sector logístic per a complir amb els lliuraments i els enviaments programats.

Ford assenyala que la plantilla de la planta de motors està dimensionada per a fabricar 1.850 al dia en dos torns de producció i les seues corresponents peces en Mecanitzat més la demanda de components de mecanitzat per a Clevaland.

Per això, argumenta que en esgotar-se " totes les mesures pal·liatives disponibles i mantindre's la necessitat de fabricar una quantitat reduïda de motors i components de mecanitzats durant els mesos d'agost a octubre des fa necessari adaptar la capacitat productiva a la demanda de producció durant aquesta període de temps".

El representant de STM Ford, Dani Portillo, ha assenyalat que entenen "la situació externa tan calamitosa i lamentable" que afecta a tota la indústria de l'automòbil, però ha justificat la seua oposició al fet que es mantenen les mateixes condicions econòmiques.

En qualsevol cas, sol·licita que es complisquen els dies d'atur en les dates anunciades perquè "ens tenen acostumats a modificacions d'un dia per a un altre per a un altre i aquests canvis afecten la conciliació familiar".

Pujar