elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ford acomiadarà a 3.800 empleats a Europa Afectarà la planta d'Almussafes?

Ford acomiadarà a 3.800 empleats a Europa Afectarà la planta d'Almussafes?
  • La companyia pretén crear una "estructura de costos més competitiva"

Ford ha anunciat que executarà l'acomiadament de 3.800 treballadors fins a 2025. La majoria d'aquestes retallades afectaran a Alemanya i el Regne Unit, on s'esperen 2.300 i 1.300 acomiadaments respectivament. Els 200 restants afectaran altres països d'Europa, no obstant això, sembla que la planta de Ford a Almussafes no serà una de les perjudicades per aquesta reestructuració del personal de l'empresa.

Ford busca crear una "estructura de costos més competitiva" a Europa i per a això reduirà el nombre de models automobilístics que es desenvolupen en el continent. L'empresa reduirà la seua plantilla en les àrees de R+D i administració, i apostarà per la fabricació de cotxes elèctrics, ja que tal com ha indicat el responsable de Ford Alemanya, Martin Sander, "hi ha molt menys treballe que fer en els sistemes de propulsió que abandonen els motors de combustió. Estem entrant en un món amb menys plataformes globals i en el qual es necessita menys treball d'enginyeria. Per això hem de fer els ajustos".

Després de conéixer aquesta notícia, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat que "el que es tractava en aquests moments era salvar Almussafes i situar-se com la gran referència de ford a Europa i això s'ha aconseguit".

El cap del Consell ha assenyalat que "pot haver-hi segur alguns ajustos, però és evident que Ford Almussafes té futur". Puig també ha traslladat que "en aquests moments la indústria de l'automòbil està en un procés de transformació molt gran, l'electrificació porta adossats alguns perjudicis i un d'ells és que el motor de combustible genera més llocs de treball".

Pujar