elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes

La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes
  • El Centre Cultural va reunir, durant el matí d'ahir diumenge 12 de desembre, a un total de nou formacions corals andaluses

  • La primera tinenta d'alcalde d'Almussafes i la presidenta de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses, entre altres personalitats, van assistir a l'acte

MÉS FOTOS
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 2)
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 3)
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 4)
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 5)
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 6)
La FECA CV reprén el seu tradicional Festival de Nadales a Almussafes - (foto 7)

El Festival de Nadales de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana (FECA) va repetir escenari, un any més, a Almussafes, després de l'aturada obligada del passat any 2020 a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Ahir diumenge 12 de desembre, el Centre Cultural es va convertir en la seu de la vint-i-setena  edició del tradicional Festival de Nadales de Cors Rocieros de la Comunitat Valenciana.

La FECACV va celebrar, durant el matí d'ahir  diumenge 12 de desembre, en el Centre Cultural de la localitat d'Almussafes, la vint-i-setena edició del Festival de Nadales de Cors Rocieros de la Comunitat Valenciana en el Centre Cultural d'Almussafes.

Aquest certamen que dóna la benvinguda al Nadal, reuneix anualment a tot el col·lectiu associatiu andalús en la Comunitat, en un acte entranyable, que mostra les tradicions més arrelades d'Andalusia. Després de l'aturada d'1 any per motius de la pandèmia, s'ha représ aquest festival amb unes certes limitacions, com la menor participació i el compliment estricte de totes les mesures sanitàries per al desenvolupament d'un esdeveniment segur.

Aquesta rellevant cita del calendari cultural i festiu de FECACV va reunir als 9 cors rocieros seleccionats per a actuar enguany. Les citades formacions van cantar 18 nadales, interpretats per més d'130 veus, més de 38  instruments i amb un públic entregat que va gaudir de les quasi 3 hores de duració de l'espectacle nadalenc.

La presidenta de FECACV, Puri Torres, i la seua Reina, Estrella Peiró, van estar acompanyades d'un important nombre d'autoritats i convidats, entre ells, la primera tinenta d'alcalde de la localitat amfitriona d'Almussafes, Davinia Calatayud, presidents d'altres col·lectius de la província de València, així com els presidents, reines i dames de les entitats adscrites d'aquesta organització autonòmica.

Durant l'acte es va fer lliurament del premi de la postal guanyadora de la dotzena  edició del Concurs de Postals Nadalenques de la FECACV, que s'ha convertit en la imatge de la felicitació institucional 2021 d'aquesta federació. El dibuix guanyador, va ser elaborat per la   xiqueta de 8 anys, María Rubio López, pertanyent a l'Associació Cultural Andalusa d'Alboraia.

El festival va concloure amb el cant de la salve rociera, de mans l'últim grup participant en el festival.

Pujar