elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Espai Gran’ inicia nova temporada a Almussafes

‘Espai Gran’ inicia nova temporada a Almussafes
  • La regidoria de Majors manté els quatre dies setmanals per al desenvolupament del programa que aposta per un envelliment actiu

  • Actualment hi ha 13 persones inscrites, encara que la iniciativa està oberta a noves incorporacions durant tot el curs

MÉS FOTOS
‘Espai Gran’ inicia nova temporada a Almussafes - (foto 2)
‘Espai Gran’ inicia nova temporada a Almussafes - (foto 3)
‘Espai Gran’ inicia nova temporada a Almussafes - (foto 4)

Hui, dilluns 19 de setembre, s'ha inaugurat la temporada 2022-2023 del programa ‘Espai Gran’, que la Regidoria de Majors de l'Ajuntament d'Almussafes desenvoluparà en la Llar del Jubilat fins el mes vinent de juny. Aquest nou curs arranca mantenint la periodicitat de quatre dies a la setmana destinats al programa, que s'ofereix gratuïtament i que inclou el transport d'anada i volta de les persones usuàries fins a la Llar del Jubilat, infraestructura pública que acull a les persones majors inscrites. No obstant això, està previst que a partir de gener de 2023, ‘Espai Gran’ sume un nou matí, el del dimarts, resultant així en una iniciativa de cinc jornades matinals setmanals. Les persones interessades a participar de la iniciativa, de la qual actualment formen part 13 veïnes majors de 70 anys, poden realitzar les seues inscripcions de manera gratuïta en l'Oficina d'Atenció al Major i en el telèfon 96 178 39 91.

El programa ‘Espai Gran’, creat per l'Ajuntament d'Almussafes al març de 2017 amb l'objectiu de potenciar les relacions socials i lluitar contra la soledat de les persones majors de 70 anys, acaba d'estrenar la seua sisena temporada.

Propiciar un envelliment actiu de la població mitjançant diferents activitats artístiques, culturals i d'oci són els senyals d'identitat d'aquest projecte que fins el mes vinent de desembre mantindrà la periodicitat de quatre jornades setmanals, en horari matinal, concretament els dilluns, dimecres, dijous i divendres d'11 a 13 hores.

Manualitats, música, teatre i fins i tot cinema són algunes de les opcions que es troben a l'abast de les persones majors usuàries durant el curs, que inclou així mateix excursions culturals a museus i espais naturals, especialment en les festes de fi de curs, així com la celebració del Nadal i de les Falles, aquesta última amb l'al·licient de creació del seu propi monument faller.

Paqui Oliver, regidora de Majors, qui ha inaugurat el nou curs al costat de l'alcalde, Toni González, ha anunciat que a partir del pròxim mes de gener el programa sumarà una jornada setmanal, la del dimarts, per petició expressa de les persones usuàries que es donen cita en la Llar dels Jubilats.

Un any més, la professional d'Almussafes, Erica Vendrell, és l'encarregada d'impartir l'agenda d'activitats dissenyada per al programa que manté obertes les seues inscripcions, que són gratuïtes, durant tota la temporada en l'Oficina d'Atenció al Major i en el telèfon 96 178 39 91. L'edil fa “una crida a totes les persones majors de 70 anys que desitgen passar bones estones en la millor companyia mentre recorden uns altres temps, descobreixen coses noves i, en definitiva, celebren la vida”.

Pujar