elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Club Gastronòmic “El Putxeret” organitza amb èxit dos cursos de cuina

El Club Gastronòmic “El Putxeret” organitza amb èxit dos cursos de cuina
  MÉS FOTOS
  El Club Gastronòmic “El Putxeret” organitza amb èxit dos cursos de cuina - (foto 2)

  Els veïns d'Almussafes ja disposen d'una finestra a través de la qual endinsar-se en el món de la gastronomia i aprendre a elaborar els millors plats. El Club Gastronòmic "El Putxeret" ha posat en marxa els primers cursos de cuina en la seua recentment reformada seu del carrer Mestre Cardona de la localitat. Set persones participen en el taller de dues sessions organitzat per al públic adult i quatre joves de fins a 16 anys s'han inscrit en el qual està dirigit al públic infantil. Després de la bona acollida, des de l'associació ja preparen noves edicions, que segons avancen els seus integrants arribaran després de pasqua.

  Després de la recent reforma de la seua seu social, situada en una de les cases dels mestres del carrer Mestre Cardona de la localitat, el Club Gastronòmic "El Putxeret" ha començant a organitzar diferents tallers de cuina dirigits a tots els veïns interessats a aprendre a elaborar plats amb diferents nivells de dificultat. Després de diversos anys de treball, i gràcies a la cessió d'un d'aquests immobles per part de l'Ajuntament d'Almussafes, l'associació ha aconseguit posar en marxa el que constitueix un dels seus projectes més anhelats.

  Ahir dimecres 1 de març va arrancar el primer curs de cuina per a adults organitzat per l'entitat, en el qual un total de 7 almussafenys amb inquietuds culinàries estan aprenent diverses tècniques per a aconseguir les propostes més saboroses, nutritives i estètiques. En el taller, estructurat en dues sessions de tres hores cadascuna d'elles, i que conclourà el pròxim dimecres 8 de març, els aprenents de xefs elaboren un menú complet, que en el cas de la sessió inaugural es va compondre d'un entrant de crepes, un plat principal amb la presència del rellom i d'un flam de postre que després de la seua elaboració es van portar a casa perquè pogueren degustar-los al costat de les seues famílies.

  "Estem molt contents amb el resultat. Per a tractar-se de la nostra primera experiència en aquest camp considere que la resposta ha sigut molt positiva i estem segurs que en pròximes edicions el nombre d'alumnes serà superior perquè el boca a boca farà que els veïns comencen a interessar-se encara més per aquesta disciplina", destaca la presidenta de l'entitat, Mª Carmen Añó.

  Paral·lelament, l'associació està impartint un taller de similars característiques dirigit al públic infantil, en el qual els xicotets cuiners estan començant a desenvolupar les seues habilitats a través de plats senzills i divertits. Concretament, aquesta modalitat de curs es duu a terme tots els dimecres des del 27 de febrer i fins al pròxim 27 de març de 17:30 a 19 h. i, com en el cas del destinat per a adults, el preu de la matrícula ascendia a 25 €.

  El Club Gastronòmic "El Putxeret" suma d'aquesta forma una nova iniciativa a les diferents activitats realitzades durant l'any, entre les quals destaquen l'organització de la Ruta de la Tapa en el mes de juliol i la seua col·laboració en diferents actes com la commemoració de la festa del '9 d'Octubre'.

  Pujar