elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes es reuneix amb l'Ajuntament de Pamplona per a analitzar els beneficios de la segona fase del PERTE VEC per a l’electrificació

Almussafes es reuneix amb l'Ajuntament de Pamplona per a analitzar els beneficios de la segona fase del PERTE VEC per a l’electrificació
  • Es tracta d'una altra trobada del grup de treball impulsat pel consistori d'Almussafes que conjumina als ajuntaments espanyols amb major pes industrial en el sector de l'automoció

L'alcalde d'Almussafes, Toni González, va visitar, divendres passat, 13 de gener, a Pamplona al primer edil de la capital navarresa, Enrique Maya, per a intercanviar informació respecte a les conseqüències que comportarà l'electrificació i analitzar els beneficis de la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC).

La trobada s'emmarca en el grup de treball que impulsa el propi Ajuntament d'Almussafes de municipis del sector automoció, grup del qual formen part els ajuntaments de major pes industrial de tot el país, per acollir les principals fàbriques d'automoció o les àrees industrials de major pes quant al sector de components. D'aquest grup de treball formen part un selecte grup de municipis que sumen més de 50.000 treballadors directes dels fabricants amb major pes específic a Espanya: Ford, Seat, Volkswagen, Stellantis, Nissan i Renault.

Gràcies al polígon de proveïdors de Landaben i a la ubicació en Arazuri de la factoria de Volkswagen, l'entorn industrial de la capital de la Comunitat Foral de Navarra és un dels territoris més rellevants del sector automoció de tota Espanya, compartint protagonisme amb Almussafes, el principal pol industrial del sector de la Comunitat Valenciana amb Ford i tot el seu parc de proveïdors.

En aquest context els alcaldes de Pamplona i Almussafes van compartir el seu diagnòstic sobre el futur del sector, amb els processos d'electrificació i la segona fase del PERTE VEC com a principals factors d'influència en l'horitzó immediat del sector. I tenint com a objecte prioritari de tota l'anàlisi el futur de l'ocupació i la formació en el sector. 

Sens dubte, el sector de l'automoció s'està reinventant i es troba immers en una profunda transformació, que se sustenta en tendències com la disrupció tecnològica i el desenvolupament del cotxe elèctric i connectat. Som conscients que l'electrificació és un dels aspectes cridats a canviar per complet el sector, i el seu impacte sobre les cadenes de subministrament ja comença a quedar patent, incidint en el rol dels fabricants i obrint un univers d'oportunitats perquè xicotets proveïdors especialitzats puguen accedir a aquest negoci”, comenta Toni González, qui incideix en el fet que només aquells actors que siguen capaços d'adaptar-se i posen el focus en noves solucions tecnològiques seran els que tinguen un espai en la indústria automotriu del futur.

En aquest sentit, el president de l'executiu confia en les ajudes que poden arribar a Almussafes gràcies al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC), que amb una dotació inicial de 2.975 milions d'euros, ja ha destinat 793,72 milions d'euros a deu propostes industrials, per la qual cosa encara queden per repartir entorn de 2.181 milions d'euros que es distribuiran en una segona convocatòria del programa, prevista per al primer trimestre de l'any que ve. “Resulta de gran rellevància que els territoris amb major pes industrial puguem optar a la segona fase del projecte”, afirma.

A la trobada va assistir també el director de l'empresa Governança Industrial i director de l'Oficina Industrial de l'Ajuntament d'Almussafes, Carlos G. Triviño.

 

Pujar