elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes reserva 110.000 euros per a ajudes a l'esport enguany

Almussafes reserva 110.000 euros per a ajudes a l'esport enguany
  • En aquesta quantitat s'inclouen les subvencions ordinàries, les dedicades a l'organització d'esdeveniments i les dirigides a joves i a esportistes d'alt rendiment o amb diversitat funcional

  • El termini per a la sol·licitud de totes elles va començar el passat 9 de març i les bases poden consultar-se en www.almussafes.net

Les persones i entitats d'Almussafes vinculades a l'esport ja poden sol·licitar les ajudes que planteja enguany l'Ajuntament d'Almussafes per a promocionar la seua pràctica. En total, el pressupost del municipi per a aquest 2022 ascendeix a 110.000 euros i abasta línies d'ajudes a associacions, esdeveniments, joves esportistes i esportistes d'alt nivell o amb diversitat funcional. Per al regidor d'Esports, Pau Bosch, “la inversió és molt considerable, però els resultats obtinguts a tots els nivells són notablement superiors, perquè amb aquest suport estem promovent l'exercici físic, els hàbits de vida saludables i tots els valors associats a l'esport. L'esforç, la constància i el talent el posen ells i elles, que és el més important”. Tota la informació està disponible en www.almussafes.net.

L'Ajuntament d'Almussafes continuarà donant suport a l'esport practicat per la ciutadania del municipi durant aquest any 2022 amb el manteniment de totes les línies de subvencions convocades fins ara, que sumen un pressupost total 110.000 euros. Després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, el passat 9 de març es van obrir els terminis per a sol·licitar aquestes ajudes: Subvencions Ordinàries a Activitats per a Clubs i Entitats Esportives, Subvencions per a Esdeveniments Esportius Extraordinaris, Subvencions per a Joves Esportistes i Subvencions per a Esportistes d'Alt Rendiment o amb Diversitat Funcional.

“Sense l'ajuda pública brindada pel Consistori molts clubs i esportistes no podrien rendir al ritme que ho fan. El desenvolupament d'una disciplina esportiva costa diners, perquè implica material, contractacions, desplaçaments, assegurances, dietes… I sempre que puguem col·laborar amb algunes de les despeses, allí estarem. La inversió és molt considerable, però els resultats obtinguts a tots els nivells són notablement superiors, perquè amb aquest suport estem promovent l'exercici físic, els hàbits de vida saludables i tots els valors associats a l'esport. L'esforç, la constància i el talent el posen ells i elles, que és el més important”, declara el regidor d'Esports, Pau Bosch.

A les Subvencions Ordinàries a Activitats per a Clubs i Entitats Esportives es destinaran un màxim de 60.000 euros, amb 38.000 euros per a programacions generals i 22.000 euros per a les escoles esportives. En aquesta convocatòria podran justificar-se, entre altres, despeses de trofeus, gestió dels clubs, assegurances i material esportiu. El termini per a la presentació de les peticions, que hauran d'entregar-se via telemàtica, estarà obert fins al 8 d'abril.

Per a esdeveniments esportius extraordinaris, en els quals s'inclouen les activitats a desenvolupar dins de la localitat, la participació en competicions federatives oficials d'àmbit autonòmic, nacional i internacional i els programes d'actes de celebració pel compliment d'aniversaris, l'Ajuntament ha reservat 35.000 euros. Les associacions interessades a acollir-se a aquesta línia d'ajudes podran fer-ho fins al pròxim 31 de desembre.

Els joves esportistes continuaran comptant amb el suport del consistori municipal per a aconseguir els seus objectius, per la qual cosa la institució continuarà col·laborant en el finançament dels programes d'entrenament i competició que porten a terme. A aquest apartat es dedicaran 6.000 euros, amb quanties màximes de fins a 965 euros per sol·licitud. Aquests diners seran compatibles amb altres subvencions públiques o privades, sempre que la totalitat d'elles no superen el cost de l'activitat global en qüestió. Per a poder beneficiar-se, les persones sol·licitants han de ser menors de 21 anys, o complir els 21 durant el 2022, ser residents i estar empadronades a Almussafes almenys un any complit i estar en possessió de la llicència federativa en vigor de la modalitat esportiva corresponent. En aquest cas, serà imprescindible presentar un informe en el qual conste el personal tècnic encarregat del desenvolupament del programa, la relació detallada de les activitats a realitzar i el pressupost detallat de despeses i ingressos.

Finalment, també podran a optar a subvencions enguany els i les esportistes d'alt nivell o amb diversitat funcional. Amb elles, es busca col·laborar econòmicament amb aquests dos col·lectius poblacionals en els seus propòsits amb les seues respectives disciplines esportives. Per a aquest apartat, la Regidoria d'Esports ha reservat 9.000 euros i concedirà fins a 2.900 euros per persona. En aquesta línia de subvenció no es tindrà en compte l'edat, però sí aspectes relacionats amb l'empadronament i amb la categoria. A més, no podran optar els i les esportistes professionals.

Pujar