elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes es converteix en una de les residències artístiques de Russafa Escènica

Almussafes es converteix en una de les residències artístiques de Russafa Escènica
  • Participa en el programa de “Via escènica” amb la cessió del Centre Cultural com a espai d'assaig del grup Versonautas durant el mes de juliol

Russafa Escènica, el festival d'arts escèniques de tardor a València, va inaugurar ahir la seua onzena edició sota el lema 'Reset'. Com a novetat, el certamen que se celebra fins al 3 d'octubre s'expandeix més enllà de la capital del Túria amb la posada en marxa d'una sèrie de residències artístiques en huit municipis valencians.

Almussafes ha sigut una de les poblacions triades per al llançament d'aquesta original proposta de descentralització, fruit d'un acord de col·laboració que ha inclòs la cessió del Centre Cultural d'Almussafes, durant el mes de juliol, com a lloc d'assaig del grup Versonautas, una de les companyies valencianes residents d'entre els vivers seleccionats en la convocatòria 2021 RESET de Russafa Escènica. Festival de Tardor.

Així mateix, durant aqueix període de desenvolupament del pla de residències artístiques, l'equip de gestió de públics i residències del Festival ha emprés unes sessions d'observació i mediació per a posar en contacte el procés de creació de l'obra “Preludi a la lentitud” de la companyia Versonautas amb un grup ciutadà de 10 persones de la localitat, integrat per l’edil de Cultura, Àlex Fuentes, el gestor cultural, José M.ª Bullón, els becaris de Cultura, Víctor Iborra, Carmen Chulvi, Zaray Magraner i Míriam Campos, la pintora i professora del taller municipal de Pintura, Demelsa Mínguez, la presidenta de l'Associació Cultural Taujana i Pinzell, Elena Muelas, l'actor i professor del taller municipal de Teatre, Fernando Tébar, i el veí Enrique Bosch.

El citat grup s'encarregarà de programar dos vivers d'entre les peces curtes d'entre 20 i 30 minuts que s'estrenen en Russafa Escènica, a més d'exhibir tres d'aquestes obres a Almussafes. Es tracta de “Preludi a la lentitud”, fruit del viver que ha realitzat la residència en el Centre Cultural, i altres dos de la seua elecció per al gaudi del públic en una sessió que es representarà abans de juliol de 2022.

Per al regidor de Cultura, Àlex Fuentes, “formar part d'aquest projecte és un autèntic luxe amb el qual continuem donant projecció a la cultura amb majúscules. Comptem amb un públic entregat que segur que es bolcarà amb Via Escènica i que gaudirà de la representació dels tres vivers que acollirem a Almussafes”.

Pujar