elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes comptarà amb un agent d'innovació gràcies a una subvenció estatal

Almussafes comptarà amb un agent d'innovació gràcies a una subvenció estatal
  • És un dels 16 municipis valencians que disposaran de fons del Ministeri de Ciència per a cofinançar aquesta contractació

  • L'ajuda, amb la qual es persegueix millorar els serveis públics, la transparència i l'accessibilitat, entre altres qüestions, ascendeix a 41.949 euros

El Ministeri de Ciència del Govern d'Espanya li ha concedit una subvenció de 41.949 euros a l'Ajuntament d'Almussafes per a la contractació d'una persona que es dedicarà exclusivament a la posada en marxa d'accions innovadores. La localitat és un dels 16 municipis valencians, tots integrants de la Red Innpulso i guardonades amb la distinció de ‘Ciutats de la Ciència i la Innovació’ que han aconseguit ser incloses en el programa. La primera tinenta d’alcalde i regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Davinia Calatayud, considera que “aquest suport per part del Govern d'Espanya és la recompensa a l'esforç realitzat durant els últims anys per l'Ajuntament per a avançar cap a un futur més competitiu, sostenible i responsable amb el planeta”.

Aquest 2022 Almussafes podrà continuar aprofundint en la implementació de polítiques d'innovació municipals gràcies a la concessió per part del Ministeri de Ciència d'una subvenció de 41.949 euros per a la contractació d'un o una agent especialitzat en aquest àmbit. La persona seleccionada es dedicarà exclusivament a la posada en marxa d'accions que reforcen les capacitats de la població enfront dels reptes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En aquest sentit, se centrarà en el desenvolupament de projectes relacionats amb la innovació digital, en licitacions de compra pública d'innovació i en plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular, entre altres àrees.

Almussafes és un dels 16 municipis de la Comunitat Valenciana que ha sigut inclòs en aquesta convocatòria dirigida exclusivament a aquesta autonomia, en la qual el Govern d'Espanya invertirà un total de 556.989,5 euros. Totes aquestes localitats pertanyen a la Red Innpulso i han sigut guardonades amb la distinció de ‘Ciutats de la Ciència i la Innovació’, amb la qual el Ministeri de Ciència reconeix a les poblacions que manifesten un ferm compromís per la I+D+I, donant suport a la innovació dels seus territoris i definint polítiques i potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

“Aquest suport per part del Govern d'Espanya és la recompensa a l'esforç realitzat durant els últims anys per l'Ajuntament per a avançar cap a un futur més competitiu, sostenible i responsable amb el planeta. Ser el principal pol industrial de la Comunitat Valenciana no ha d'estar renyit amb aplicar polítiques que contribuïsquen a viure en un lloc segur, just i confortable. Ara, gràcies a aquesta subvenció, que es complementarà amb una inversió municipal, podrem fer un pas de gegant en aquesta direcció, per això no podem estar més satisfets amb aquesta notícia”, explica la primera tinents d’alcalde i regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Davinia Calatayud.

‘Territoris Innovadors’

En aquesta línia, la Generalitat Valenciana ha impulsat projectes com a ‘Territoris Innovadors’, que pretén aconseguir serveis públics més eficients, major transparència en l'administració, espais públics més accessibles, valorització del patrimoni o millora en l'accés a la cultura, entre altres aspectes. Per a això, acompanya als municipis en la transició digital, verda i social mitjançant l'impuls de la innovació i la formació especialitzada del personal dels ajuntaments, avançant cap a una Comunitat Valenciana més intel·ligent, sostenible i inclusiva, afirmen des de l’administració autonòmica.

Pujar