elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes aposta per la solidaritat en la seua lluita contra la violència de gènere

Almussafes aposta per la solidaritat en la seua lluita contra la violència de gènere
  • L'Ajuntament de la localitat adquireix dos contenidors amb forma de cor per a la recollida de taps de plàstic

  • La compra se sufragarà amb part de la subvenció rebuda pel Govern d'Espanya per a la lluita contra la violència de gènere

MÉS FOTOS
Almussafes aposta per la solidaritat en la seua lluita contra la violència de gènere - (foto 2)

Els parcs del Pontet i Central d'Almussafes ja llueixen els contenidors amb forma de cor adquirits per l'Ajuntament de la població per a la recollida de taps de plàstic amb finalitats solidàries. Aquestes estructures, que s'han incorporat amb part de la subvenció rebuda pel Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere en 2021, compten amb el lema ‘Almussafes per la igualtat i contra la violència de gènere’ imprés en una de les seues cares i amb elles es busca continuar rebutjant tota forma de maltractament. La regidora de Polítiques d'Igualtat, Belén Godoy, afirma que “hem de continuar donant visibilitat al tema de la violència masclista” i que s'ha aprofitat la commemoració del Dia dels Enamorats per a procedir a la seua col·locació.

Coincidint amb la celebració del Dia dels Enamorats, l'Ajuntament d'Almussafes ha instal·lat als parcs del Pontet i Central dos grans contenidors amb forma de cor amb els quals busca recollir taps de plàstic amb finalitats solidaries i transmetre un missatge clar: ‘Almussafes per la igualtat i contra la violència de gènere’. Eixe és el lema que pot llegir-se en l'armadura de ferro que conforma l'estructura.

“Hem de continuar donant visibilitat al tema de la violència masclista i per això hem decidit adquirir aquestes estructures metàl·liques en les quals la ciutadania pot depositar els taps de plàstic que ja no utilitze per a col·laborar amb causes socials. D'aquesta manera, li donem un doble ús a aquests grans cors que hem col·locat aquests dies aprofitant la commemoració de Sant Valentí i la campanya que hem impulsat des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat”, comta l'edil d'aquesta àrea, Belén Godoy.

Els taps que es recullen es destinaran al projecte ‘Taps per a una nova vida’, amb la qual la Fundació SEUR ajuda a sufragar tractaments especials dirigits a xiquets i xiquetes amb malalties greus o amb necessitats de pròtesis ortopèdiques i rehabilitacions no cobertes per la Seguretat Social. No obstant això, el Consistori podria canviar el destí d'aquest material si algun veí o veïna del municipi els necessitara per a alguna causa.

La iniciativa s'ha finançat amb part de la subvenció de 13.717,40 euros rebuda del Govern d'Espanya dins de les transferències realitzades a les entitats locals en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere de l'exercici 2021. “Amb aquesta quantitat hem dut a terme diferents accions, entre elles la compra d'aquests contenidors que estic segura que tardarem pocs a omplir de taps per primera vegada”, assegura Belén Godoy.

Campaña #NoPucViureSenseMi

L'Ajuntament d'Almussafes ha commemorat aquests dies el Dia dels Enamorats amb una campanya de conscienciació denominada #NoPucViureSenseMi amb la qual ha difós en xarxes socials cinc imatges sobre la violència de gènere protagonitzades pels Clavaris i les Clavariesses de 2022. A més, demà dimarts 15 de febrer l'alumnat de l'IES Almussafes assistirà a la representació d'un monòleg-taller a càrrec de Marina Marroquí, treballadora social, qui a través de l'humor realitzarà un recorregut per la societat que ens educa, com la televisió, la música i el cinema, per a treballar el pensament crític de les persones destinatàries i la interiorització tòxica de l'amor romàntic.

Pujar