29 de novembre de 2020 29/11/20

La Vila d’Almassora estrena paviment accessible

La Vila d’Almassora estrena paviment accessible - (foto 1)
  • Les obres de FEDER continuen amb la instal·lació de gres roig i Borriol

Les obres de la Vila d'Almassora avancen amb la instal·lació del paviment al carrer Sant Joaquim que evitarà caigudes als transeünts. Els operaris de Grupo Ravi, empresa adjudicatària dels treballs, instal·len en aquests dies el mosaic que formen el gres roig i Borriol a una única altura, sense vorades, per a garantir l'accessibilitat en el barri antic.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han visitat la zona d'obres al costat de l'equip municipal d'Urbanisme per a veure l'avanç de la reforma cofinançada al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora i que ja deixa veure el resultat provisional de la intervenció. La pavimentació triada, han indicat els tècnics, evitarà les caigudes que es repetien habitualment en el barri antic.

En les pròximes setmanes començarà la formigonada de la plaça de l'Església per a completar l'actuació integral, valorada en 441.940,52 euros i que afecta una superfície de 2.289,30 metres quadrats. En aquests moments, el tram més avançat és el situat en l'eix central del carrer Sant Joaquim, entre les insterseccions de Sant Roc i Sant Cristòfol, on ja és visible el nou paviment de pedra.

Els treballs succeeixen a la rematada en la xarxa de drenatge, que ha permés modernitzar un sistema obsolet pel pas del temps i la capacitat d'absorció, i la posterior formigonada de l'itinerari. No en va, els operaris es distribueixen per zones al llarg de tot el traçat per a accelerar al màxim la reforma i que cessen les molèsties al veïnat després de diversos mesos de reforma.

En aquest sentit, la paralització dels treballs pel coronavirus i les pluges registrades durant la primavera van obligar a alentir una reforma que ha variat el calendari previst a causa de la suspensió de les festes de Santa Quitèria. Enfront de l'actuació prevista per trams per a reobrir el barri antic a les celebracions, finalment la direcció d'obra i la mercantil adjudicatària van modificar el cronograma per a facilitar la intervenció.

A més de garantir l'accessibilitat universal, les obres dotaran d'il·luminació especial a la plaça de l'Església, al costat de la façana de la Nativitat, per a ressaltar-la respecte al carrer Sant Joaquim. L'espai quedarà reservat al pas de transeünts enfront del trànsit rodat. A més de bancs i arbratge en la plaça, tot el barri antic sumarà codis de pavimentat per a destacar dades com els edificis catalogats, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic.

Pujar