elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
AMPLIACIÓ TARGETA SUMA

SUMA, la targeta que unifica el transport arriba a Castelló a partir del dilluns 6 de març

SUMA, la targeta que unifica el transport arriba a Castelló a partir del dilluns 6 de març
  • El president Ximo Puig ha presentat a Almassora la nova targeta única per a viatjar amb metro, autobús, rodalia i metrobús

Almassora ha sigut el lloc triat per la Generalitat Valenciana per a presentar l'ampliació de la xarxa SUMA, que es posarà en marxa a partir del dilluns 6 de març i integra a Castelló, Almassora i 42 estacions més de Castelló i València.

Així, la localitat per la qual fa segle i mig va passar per primera vegada el tren, evidenciant la importància que ha tingut al llarg de la història el ferrocarril, ha rebut la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, a més dels alcaldes de Vila-real i Borriana i representants de les empreses de transport que ara s'integren a aquesta targeta.

Més beneficiats i més estacions

Així, durant la presentació, Rebeca Torró ha assegurat que la targeta SUMA arribarà a partir del dilluns 6 de març a 65 estacions, 44 més que fa un any i el servei beneficiarà a 1,8 milions de persones.

A aquesta xarxa de targeta única per al transport se sumen municipis com la Vall d'Uixó, Almenara, Xest i Moixent, entre altres, i es tripliquen les estacions de rodalia.

Així mateix, amb la targeta SUMA es veuran beneficiats per la reducció del preu del bitllet entre un 10 i un 52% amb l'objectiu de “afavorir l'ús de transport públic” i “unificar el transport públic en la Comunitat Valenciana”.

Puig destaca el transport com “un pilar més de l'estat del benestar”

Per part seua, Ximo Puig ha assegurat que “cada vegada que es fa un pas avant en una millor mobilitat, és millora la vida de les persones” que usen el transport públic per a estudiar i treballar, perquè “el transport és un pilar més de l'estat del benestar”.

Per al cap del Consell, la targeta SUMA “facilita la vida i millora la qualitat de vida de la gent”.

Amb la targeta SUMA es podrà viatjar d'Almassora a València per 1,60 euros, de Castelló a Almenara per 0,60 i de Caudiel a Sogorb per 0,40 euros, aconseguint-se així un “transport més assequible que volem que siga de més qualitat”.

MÉS FOTOS
SUMA, la targeta que unifica el transport arriba a Castelló a partir del dilluns 6 de març - (foto 2)
SUMA, la targeta que unifica el transport arriba a Castelló a partir del dilluns 6 de març - (foto 3)
Pujar