12 d’agost de 2020 12/8/20

El PP sol·licita un operari de neteja a temps complet en els col·legis per a evitar contagis

El PP sol·licita un operari de neteja a temps complet en els col·legis per a evitar contagis - (foto 1)
  • “Si l'ajuntament ha reforçat la neteja en instal·lacions municipals, els centres educatius també depenen del consistorio. És urgent actuar i preveure el servei”, diu Tormo (PP)

El Partit Popular d'Almassora ha sol·licitat al PSOE que habilite un operari de neteja per cada centre educatiu que garantisquen la deguda higiene en  temps de COVID-19. L'arrencada del curs lectiu 2020-21 “ha de comptar amb les màximes mesures d'higiene i aquesta és, sense cap dubte, una d'ella”, planteja la portaveu del PP, María Tormo.

La proposta, que la regidora ha traslladat en comissió informativa i que també ha elevat al ple, tracta d'equiparar els centres educatius “amb la resta d'instal·lacions públiques municipals”. La neteja i manteniment dels col·legis d'Infantil i Primària “depén de l'ajuntament. Per tant, és necessari que s'habilite aquest operari que estiga a jornada completa en el centre i desinfecte de manera constant totes les zones de pas”.

L'edil ha posat com a exemple dependències amb un elevat moviment de persones “com és el cas de la piscina climatitzada o del propi ajuntament”. “Han anunciat que s'ha intensificat la neteja per a garantir la protecció enfront del COVID-19. També els col·legis ho necessiten”.

A Almassora, tal i com ha explicat la regidora, “hi ha col·legis que tenen un alumnat de 300 escolars. No obstant això, hi ha uns altres que arriben als 600. Hi ha corredors, zones d'oci, banys, escales, passamans... Cal desinfectar i per això és tan necessari que s'implante aquest servei i que es costege”.

Diners, tal com ha assenyalat la portaveu del PP, “hi ha de sobres tal com l'alcaldessa reconeixia al febrer, amb un deute en mínims. Per tant, cal invertir en salut i protecció i reservar la partida oportuna per a garantir-ho. Diners hi ha, no ja només pel deute baix, sinó també per les donacions, les renúncies a subvencions i els milers d'euros que el PSOE posseeix per l'anul·lació de les festes de Santa Quitèria. Urgeix actuar”.

Pujar