elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reciplasa modernitza la planta de tractament de residus d'Onda

Reciplasa modernitza la planta de tractament de residus d'Onda
  • L'empreses pública invertirà 18 milions d'euros per a l'adequació al nou Pla Integral de Residus

Els consellers de l'empresa pública per a la gestió dels residus en la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, han aprovat l'actualització del Projecte de Gestió de l'entitat per a adequar-lo al nou Pla Integral de Residus. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que “amb aquest pas, una vegada s'haja remès al consorci i la seua acceptació allí, obrim la porta a noves licitacions per a la modernització de la planta de tractament d'Onda. Això significa un pas més en l'avanç de la millora de les instal·lacions de l'empresa pública i la seua adaptació als estàndards europeus més exigents i la reducció del rebuig que arriba a l'abocador”.

Una vegada la taula tècnica del Consorci del vistiplau a aquesta actualització del Projecte de Gestió, l'empresa pública Reciplasa ja té preparats els plecs de licitació per a les obres dels Túnels de Fracció Orgànica Arreplegada Selectivament per prop dels 7,5 milions d'euros i l'ampliació de la planta de valorització, i la compra i instal·lació del nou equipament per a Combustible Sòlid Recuperat per prop dels 10 milions d'euros.

Garcia, una vegada finalitzat el consell d'administració que s'ha celebrat a l'Ajuntament d'Almassora, ha explicat que “seguim amb pas ferm cap a la millora del tractament dels residus en la zona centre de la província de Castelló. Estem fent els passos corresponents de la forma més ràpida que les administracions permeten per a garantir la seguretat administrativa i jurídica. Però, en poc de temps esperem veure com les primeres inversions arriben a la planta d'Onda i podem incrementar la recuperació, no obstant això, hem de seguir amb el treball de conscienciació perquè entre totes i tots, empreses, administracions i ciutadania, reduïm els residus que arriben fins a aquestes instal·lacions i així també minorem els que arriben a l'abocador”.

Pujar