27 de novembre de 2020 27/11/20

El primer ple telemàtic d’Almassora aprovarà demà l’ampliació del cementeri

El primer ple telemàtic d’Almassora aprovarà demà l’ampliació del cementeri - (foto 1)
  • La sessió també modificarà el festiu del 22 de maig pel 8 d’octubre

El primer ple telemàtic de l'Ajuntament d'Almassora aprovarà demà l'ampliació del cementeri amb la construcció de més de 270 nínxols a càrrec del consistori, que ha redactat el projecte, i la Diputació de Castelló. El pressupost de 2020 inclou una partida de 200.000 euros per a aquesta obra inclosa en el Pla 135 de la institució provincial.

L'ordre del dia de demà inclou la proposició de l'Alcaldia per a modificar la denominació del projecte d'inversió de l'annex, un tràmit que permetrà continuar amb la gestió i executar les obres enguany gràcies a l'avançament del procediment entre totes dues institucions malgrat la situació de l'estat d'alarma.

El projecte ha recaigut en els tècnics municipals, que han dissenyat la construcció de dos fronts amb nínxols en l'espai que ara ocupa un recinte de gespa ja prevista per a acollir futures ampliacions. Es tracta de la zona situada més a l'oest del cementeri, entre el pavelló més nou i l'anterior. D'aquesta forma, el cementeri tindrà disponibilitat per a atendre una mitjana de 160 enterraments anuals.

L'actuació se suma a les inversions executades en els últims anys per a endreçar el carrer interior Verge dels Dolors i adjacents, en el pavelló antic del camposanto situat a l'esquerra del recinte, així com en la zona d'oficines i en l'adquisició de noves escales per a accedir als nínxols en altura.

8 d'octubre, festa local

D'altra banda, la sessió plenària, traslladada a demà per la festivitat de Sant Vicent hui a Almassora, acordarà designar com a festiu local el 8 d'octubre enfront del 22 de maig previst inicialment. La suspensió de les celebracions patronals de Santa Quitèria ha motivat el canvi, que permetrà a la ciutadania gaudir d'un pont de cinc dies entre el dijous 8 i el dilluns 12 d'octubre, festivitat de la Hispanitat.

Pujar