elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un Policia d'Almassora i veí d'Alfondeguilla aconseguix la medalla de plata en el Campionat d'Espanya de Jiu Jitsu Brasiler

Carlos Rodríguez
Carlos Rodríguez
  • Carlos Rodríguez continuarà lluitant per l'or després de consolidar-se en este art marcial amb quatre medalles de plata

Un castellonenc aconseguix la medalla de plata en el Campionat d'Espanya de Jiu Jitsu Brasiler que s'ha disputat recentment a Guadalajara. Es tracta de Carlos Rodríguez, veí d'Alfondeguilla que treballa com a Policia Local a Almassora.

Després d'aconseguir el subcampionat d'Espanya, Carlos Rodríguez es consolida com a competidor d'esta modalitat d'arts marcials que consistix en enderrocaments, controls, submissions i estrangulacions.  Elperiodic.com ja va publicar en 2023 la gesta d'este esportista que també va aconseguir la plata en el Campionat d'Espanya i va fer podi al costat d'un lluitador de Moncofa i de Castelló.

I és que, este alfondeguillero ha participat en quatre campionats, tres d'Espanya i una supercopa d'Espanya, i en tots s'ha emportat a casa la medalla de plata i no renúncia a continuar lluitant per l'or.

La relació de Carlos Rodríguez amb les arts marcials ve des de lluny. Va començar fa anys a practicar taekwondo a la Vall d'Uixó i va arribar a participar en competicions autonòmiques i provincials. Anys més tard, “quan necessitava un al·licient en la meua vida” va conéixer a l'amo del gimnàs Budokan de Castelló que li va endinsar en el Jiu Jitsu Brasiler.

Què és el Jiu Jitsu Brasiler?

És un art marcial, esport de combat i sistema de defensa personal desenvolupat al Brasil, que se centra principalment en la lluita cos a cos en el sòl, usant per a això luxacions, estrangulacions, immobilitzacions i enderrocaments.

Pujar