elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un dron 'radiografia' el Torrelló d'Almassora després de les últimes excavacions

Un dron 'radiografia' el Torrelló d'Almassora després de les últimes excavacions

    La Regidoria de Patrimoni ha encarregat l'elaboració d'un model en tres dimensions del jaciment del Torrelló del Boverot, en el qual s'arreplegaran els avanços aconseguits en les últimes excavacions. Un dels instruments utilitzats per la firma responsable del projecte és un dron aeri, gràcies al qual van prendre vora 800 fotografies de l'antic poblat durant la jornada de treball de camp d'ahir.

    Posteriorment, els tècnics assemblaran les instantànies i configuraran la imatge en tres dimensions del jaciment, que podrà ser utilitzada amb finalitats tant divulgatives i com científiques. L'elevat grau de detall d'aquest treball "permetrà que els experts puguen utilitzar-lo per a analitzar la distribució i les mesures exactes dels principals elements del Torrelló des de qualsevol lloc del món", ha explicat la regidora de Patrimoni, Amaya Gómez, qui ha recordat que aquest model complementarà el ja existent.

    Així mateix, els visitants del Museu Municipal del Torrelló completaran la visita a les restes trobades en el jaciment amb la visualització del poblat en tres dimensions i coneixeran el lloc original en el qual se situaven els objectes quotidians. "L'interès suscitat per les últimes jornades de portes obertes ens ha animat a dur a terme un projecte que permetrà acostar el jaciment a la ciutadania i que més persones puguen apreciar la riquesa d'aquest enclavament", ha destacat Gómez.

    Cal recordar que la Regidoria de Patrimoni va dur a terme el passat mes de novembre les primeres excavacions en 16 anys que es realitzaven en El Torrelló. Els treballs van permetre traure a la superfície un nou mur que evidenciaria, segons els arqueòlegs, l'existència d'una estratègia defensiva complexa i d'un plantejament urbanístic avançat.

    Així mateix, les troballes dels experts van modificar l'antiguitat estimada inicialment per a la muralla principal, la construcció de la qual podria remuntar-se al segle V a. de C. Prop de 200 persones van visitar l'antic poblat íbero durant les jornades de portes obertes convocades pel consistori

    Pujar