elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un municipi de Castelló controla la plaga de coloms amb més de 730 captures

Un municipi de Castelló controla la plaga de coloms amb més de 730 captures
  • S'han instal·lat quatre gàbies en punts amb gran densitat de població d'aquestes aus, com els carrers Major, León XIII, San José o la Llum

MÉS FOTOS
Un municipi de Castelló controla la plaga de coloms amb més de 730 captures - (foto 2)

L'empresa encarregada del Servici de Captura i Control de Plagues de Coloms en el terme municipal d'Almassora ha capturat des del mes de març un total de 735 d'aquestes aus. Aquests treballs han consistit en la gestió i manteniment de quatre gàbies parany per a la captura de coloms, revisant-les un mínim d'una vegada per setmana i atesos aquells avisos que han sigut requerits.

Es pretén aconseguir que els coloms no suposen problemes de salubritat pública ni ocasionen molèsties als veïns. Els treballs fets han seguit un ordre lineal que s'ha basat en la detecció d'enclavaments amb elevades densitats d'aus columbiformes, la instal·lació de gàbies parany allí on ha sigut necessari, la revisió periòdica dels mecanismes instal·lats i la gestió ètica de tots els exemplars capturats.

Cada setmana l'operari de l'empresa ADDA OPS S.A. ha realitzat rondes
per a veure els punts conflictius de la localitat, instal·lant les gàbies en aquelles zones amb l'objectiu de reduir les densitats actuals fins als llindars de població que no suposen molèsties per a la població. Per a això, es realitza un encebament per a referenciar a les aus a menjar a l'interior de la gàbia.

L'evolució de les captures fins a arribar a les 735 ha sigut la següent:

Març: 67
Abril: 82
Maig 112
Juny: 79
Juliol: 85
Agost: 62
Setembre: 76
Octubre: 56
Novembre: 116

La gàbia que ha realitzat més captures és la situada al carrer Major, amb un total de 254 exemplars, seguidament de la situada a Lleó XIII amb 160 exemplars. Després de canviar d'ubicació la gàbia del carrer San José a la Llum s'ha pogut veure una reducció de la població en eixa zona.

El regidor de Medi Ambient, Juan Luis Marín, ha explicat que les accions principals s'han basat a donar una resposta eficaç a les incidències notificades pels veïns del municipi i les informacions rebudes per part de la direcció tècnica d'aquest contracte.

Pujar