27 d’octubre de 2020 27/10/20

Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora

Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora - (foto 1)
  • La imatge de la patrona arriba a l’ermita després de les festes en el seu honor

MÉS FOTOS
Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora - (foto 2)
Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora - (foto 3)
Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora - (foto 4)
Multitudinària ‘Tornà’ de Sana Quitèria a Almassora - (foto 5)

La imatge de Santa Quitèria ha tornat aquest matí a la seua ermita com a colofó a les festes en el seu honor. La comitiva ha partit puntual de l'església de la Nativitat, acompanyada per nombrosos fidels que han participat en una multitudinària i calorosa ‘Tornà'. Els romers han complit amb la tradició i han portat a coll a la patrona en el trajecte entre la Vila i el paratge.

El cicle festiu conclou així, després que els concordes de la Unió Instructiu Musical La Esmeralda hagen interpretat l'Himne Nacional a l'eixida de la imatge del temple per a iniciar el retorn a l’ermitori. Després d'ella, la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames Nuria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella han enfilat el carrer Sant Vicent per a dirigir-se a l'eixida del nucli urbà al costat de l'alcaldessa, Merche Galí, i el rector Juan Ángel Tapiador, a més de la resta de la corporació municipal.

Les altes temperatures que han marcat la jornada han afavorit l'assistència de públic en aquesta romeria que marca el final de les festes en honor a Santa Quitèria. A l'arribada al paratge, i flanquejats per la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari, els fidels s'han alternat la imatge de la patrona en els últims metres del passeig en el seu honor fins a aconseguir l'ermita, on ha tornat a la fornícula sobre l'altar amb la música dels gojos de fons.

Una vegada depositada sobre l'altar del temple, els romers han degustat l'esmorzar organitzat per l'Ajuntament d'Almassora en el paratge. Les coles s'han succeït per a recollir les racions i la beguda i recuperar així forces després de la caminada. Els bancs de la pinada han servit de descans per als participants.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït la labor de totes les forces de seguretat i l'operatiu del Servei Municipal de Manteniment i Logística, a més de les persones voluntàries de la Junta Local de Festes, “per haver aconseguit, una vegada més, que tot haja tirat avant sense incidents i amb una participació molt elevada, un fet que obliga a multiplicar esforços i que recompensa després de dies de molt de treball”.

Pujar