elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1,3 milions per a reactivar ocupació en el pressupost de 2023 a Almassora

Més de 1,3 milions per a reactivar ocupació en el pressupost de 2023 a Almassora
  • Galí defensa l’exercici com a “auster, inversor i realista”

El pressupost municipal d'Almassora per a 2023 reservarà més de 1,3 milions d'euros en polítiques d'ocupació en resposta a les necessitats actuals. Així ho ha destacat aquest matí l'alcaldessa, Merche Galí, durant la presentació dels comptes per a l'any vinent, que ascendeixen a 36.545.300 euros. El regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, i el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, han resolt així l'últim pressupost del Pacte de la Vila, que el consistori aprovarà dijous que ve.

“Tothom entén que hauria de ser un any per al lluïment, però preferim ser realistes i assumir que ens trobem en un moment de dificultats en les economies domèstiques i de l'administració, per la qual cosa és prioritari no pujar impostos per huité any consecutiu i ajudar a les famílies i empreses assumint costos des de l'Ajuntament en una autèntica contenció de la despesa”, segons la primera edil.

Dins d'aqueixa política, l'equip de govern apostarà per les inversions, que aconseguiran els 9,6 milions d'euros i es convertiran en motor econòmic per a les empreses en copar el 26% del conjunt del pressupost municipal. “És el nostre senyal característic que ha marcat aquesta legislatura, un pressupost bolcat cap a les inversions ”, en paraules de l'edil d'Hisenda, “que durant els quatre anys hem aprovat dins del termini i en la forma escaient i que es distancia en gran manera dels 1,4 milions d'inversions que teníem quan vam arribar en 2015”.

Al marge d'aquest foment indirecte de l'ocupació, el document advoca per la “política de contractació” a través dels programes Empuju i Explus, amb 131.568 euros per a donar una oportunitat a treballadors amb dificultats per a accedir al mercat laboral. Taller d'ocupació per a dones i Taller d'Ocupació Municipal se sumaran a un llistat de despesa en promoció econòmica que aconsegueix els 1.361.591 euros.

Al marge, el consistori destinarà altres 20.000 euros a la seua participació en el Pacte per l'ús dels municipis ceràmics que aquest 2022 ha permés obrir una llançadora d'ocupació en la localitat i preveu sumar-se a qualsevol altra iniciativa pública del foment del treball que es produïsca durant el pròxim exercici.

A més, el portaveu de Ciutadans ha recordat els 150.000 euros destinats al fons de contingència per a fer front a hipotètiques necessitats sobrevingudes i a l'amortització de deute públic de 878.000 euros. Els tres representants municipals han incidit en què el de 2023 ha sigut el pressupost més complicat de quadrar pel nou escenari econòmic global.

Pujar