elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

María Tormo marca els reptes per a l'Almassora del futur quan compleix 100 dies de mandat

María Tormo marca els reptes per a l'Almassora del futur quan compleix 100 dies de mandat
  • La reforma de l'avinguda José Ortiz, el multifuncional de la platja, el centre d'especialitats o més vigilància policial són algunes de les prioritats de l'actual govern municipal

L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, ha complit 100 dies de govern al capdavant de l'Ajuntament fent balanç de totes les mesures posades en marxa en l'arrancada de la legislatura, així com de les accions a desenvolupar durant el seu mandat per a aconseguir “l'Almassora del futur”. Per a això, l'equip de govern està ultimant els projectes de l'Agenda Urbana 2030 per a desenvolupar inversions “vitals” per a la localitat gràcies a l'arribada de fons europeus.

En aquest sentit, els regidors han elaborat un llistat, amb l'assessorament dels tècnics dels seus departaments, amb tota una sèrie d'actuacions destinades a “afermar el caràcter avantguardista, sostenible, inclusiu social i urbà d'Almassora”, segons ha ressaltat l'alcaldessa.

Així, entre les intervencions que estan en el full de ruta del govern local figuren cara a optar als fons europeus projectes tan importants com la reforma de l'avinguda José Ortiz o el multifuncional de la platja. A més, s'inclouran diverses actuacions destinades a incentivar les polítiques encaminades a aconseguir residus zero, a adaptar espais esportius o a millorar l'accessibilitat d'espais urbans.

Prop de 300 actes i reunions

La primera edila ha repassat totes les accions desenvolupades en aquests primers 100 dies de govern, en els quals ha tingut apuntats a l'agenda prop de 300 actes i reunions. “Les primeres mesures que hem dut a terme han sigut poder donar resposta als problemes que preocupen els almassorins i que ens han anat fent arribar. El despatx d'aquesta alcaldessa ha estat, està i estarà sempre obert per a tot aquell veí que ens faça arribar qualsevol mena de preocupació o assumpte. La nostra funció, com a equip de govern, és intentar buscar solucions”, ha ressaltat Tormo.

La dirigent popular ha insistit que lidera un govern local que pensa “en els 28.000 almassorins, sense excepcions, en els quals em van votar, però també en els quals van optar per altres formacions”.

“Hem trucat a les portes de cadascuna de les administracions que ha de donar algun tipus de resposta a les necessitats d'Almassora. Com a alcaldessa, el primer sempre serà defensar els interessos del meu poble”, ha destacat Tormo.

A nivell sanitari, la reivindicació implica reprendre les especialitats en el centre de salut integrat Pius XII, per a evitar desplaçaments, així com la necessitat de reformar o construir un nou centre de salut Sant Pere. En el terreny educatiu, hem arrancat el curs amb el nou col·legi Santa Quitèria i ja està quasi tot llest per a començar les obres del nou IES Álvaro Falomir.

Accions a la platja

“La platja ens preocupa i molt, tenim a més de 3.000 veïns censats allí”, ha indicat l'alcaldessa. “Tornarem a convocar una comissió de seguiment de costes, una taula de treball amb representació de tots els representants polítics i veïnals perquè els interessats tinguen informació immediata i es puguen fer aportacions amb el clar propòsit de garantir la regeneració urgent de la platja”, ha detallat Tormo.

“Una de les primeres mesures que hem dut a terme ha sigut la revisió del Pla Acústic Municipal, que els veïns de la zona nord de la platja feia anys que reclamaven, a més hem obert un punt d'atenció veïnal en la reguarda de la Policia Local, situat al parc de Cigarreta, per a acostar l'Ajuntament als residents d'aquesta zona i s'ha ampliat la presència policial en aquesta zona durant tot l'any”, ha explicat l'alcaldessa.

Més vigilància de Policia Local i Guàrdia Civil

Sens dubte, un dels pilars de l'equip de govern ha sigut la preocupació per garantir la seguretat ciutadana. Així, tant la Policia Local com la Guàrdia Civil han reforçat la vigilància en punts considerats conflictius. “Una de les primeres accions que vam fer en arribar va ser agilitzar el màxim possible les oposicions perquè 12 nous policies s'incorporaren immediatament, com així ha sigut”, ha afirmat l'alcaldessa.

En l'àmbit de seguretat, l'Ajuntament també està estudiant amb el Col·legi Oficial d'Advocats de Castelló vies de col·laboració per a oferir als veïns de manera gratuïta un servei d'assessorament sobre okupació il·legal d'immobles.

Un altre dels punts en els quals s'ha avançat és en el de la neteja. Almassora tindrà un nou contracte per a millorar la neteja viària. Per a això, es volen incrementar els recursos i els mitjans humans i materials. “Un dels principals motius de queixes veïnals en els últims anys ha sigut la falta de neteja als carrers, per això, des del primer dia hem treballat a redactar un nou contracte per a millorar la imatge d'Almassora, perquè volem un municipi net”, ha explicat l'alcaldessa.

Pujar