elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Esclat de Festa submergeix a Almassora en 10 dies de diversió i fervor en honor a Santa Quitèria

L'Esclat de Festa submergeix a Almassora en 10 dies de diversió i fervor en honor a Santa Quitèria
  • A les 00.00 hores, milers d’almassorins donaran el tret a les celebracions patronals en una abarrotada plaça Major, que estarà atenta a les esperades paraules de la reina, Aitana Adsuara.

  • “Convide a tots a gaudir dels prop de 120 actes d'un programa pensat per a tots els públics, els nostres xiquets, joves i majors, que podran gaudir d'unes animades festes sempre amb responsabilitat”, ha recalcat l'alcaldessa, Maria Tormo.

Almassora se submergeix de ple en 10 dies de diversió, fervor i entreteniment amb motiu de la celebració de les festes patronals en honor a Santa Quitèria, declarades d'interés turístic provincial. A les 00.00 hores, es viurà l'esperat Esclat de Festa en la plaça Major, on es congregaran milers d'almassorins. La reina de les festes, Aitana Adsuara, al costat de la seua cort d'honor conformada per María Vidal, Verónica Franco, Laura Garrido i Alexandra Pesudo, serà l'encarregada de pronunciar les màgiques paraules que inicien dies intensos de festes que conclourà el pròxim 26 de maig.

Abans de l'Esclat de Festa, l'ambient festiu ja es viurà esta vesprada amb la inauguració de dues exposicions i de la Fonda del Vi en la plaça Espanya, a les 20.00 hores. La primera de les mostres és la de vestits de comunió i bateig en l'Espai Mercat, a les 19.00 hores. L'exposició, organitzada per l'associació juvenil Lluïsos amb la col·laboració del Museu del Joguet podrà visitar-se fins diumenge que ve 26 de maig en el següent horari: els dies 18, 19, 22, 25 i 26 de maig, d'11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores i els dies 20, 21, 23 i 24, de 18.00 a 21.00 hores.

A continuació, al voltant de les 20.00 hores, s'obrirà al públic l'exposició de joies de Santa Quitèria, en el Museu Parroquial de l'Església de la Nativitat de La nostra Senyora, amb motiu del XXV aniversari de l'ordenació sacerdotal del rector Juan Ángel Tapiador Navas. Podrà visitar-se el dilluns, dimarts, dijous i divendres de festes, de 10.00 a 12.00 hores.

A les 02.00 hores, s'obrirà el Recinte Fester amb la música de DJ

Missatge de l’alcaldessa

L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, ha desitjat unes bones festes als almassorins i ha animat a tot aquell que vulga gaudir d'unes celebracions repletes d'actes que es viuen al carrer a visitar la localitat. “Som un poble acollidor, orgullós de les seues festes i de les seues tradicions, unit per un gran sentiment de germanor i per la devoció que li processem a Santa Quitèria, que sempre ens protegeix i ens abriga amb el seu mantell”, ha assenyalat Tormo.

“Convide a tots a gaudir dels prop de 120 actes d'un programa pensat per a tots els públics, els nostres xiquets, joves i majors podran gaudir d'unes animades festes”, ha recalcat l'alcaldessa, qui ha fet una crida a la responsabilitat i convivència ciutadana que ens caracteritza.

L'alcaldessa ha agraït "l'enorme treball” dut a terme per la Junta Local de Festes i el regidor de l'àrea, Arturo Soler, perquè tot estiga llest i ha mostrat el seu reconeixement a la Policia Local, als treballadors encarregats de garantir la seguretat, al personal de la neteja i al Servici Municipal de Manteniment i Logística (SMML).

D'igual mode, ha traslladat el seu més sentit afecte a la reina de les festes i a la seua cort d'honor que, sens dubte, “viuran unes festes que recordaran sempre en la seua memòria i els seus cors”.

Programa del dissabte 18 de mai

Este dissabte, 18 de maig, està prevista la visita de la consellera d'Interior i Justícia, Elisa Núñez, qui a les 15.30 hores serà rebuda per representants municipals, amb l'alcaldessa al capdavant, a l'Ajuntament, on firmarà en el llibre d'honor. Posteriorment, té previst visitar el recinte taurí com a mostra de suport als bous al carrer, en el qual Almassora és un clar exponent.

A la vesprada, a les 18.00 hores, se soltarà el bou del poble de la ramaderia de Gabriel Rojas, patrocinat per l'Ajuntament, un bou de l'ACT Santa Quitèria, també de Gabriel Rojas, i un altre exemplar de l'ACT La Picaora i El Jaleo del ferro Sánchez de Alva amb eixida des de la plaça de la Picaora. A la nit, s'embolaran.

A la vesprada, a les 19.30 hores, s'inaugurarà l'exposició de Carmen Mansilla titulada Musas, semimusas y corcheas  en CaixAlmassora.

A la nit, actuarà Soraya, en la plaça Espanya, a les 23.00 hores i hi haurà DJ en el Recinte Fester. Durant tota la jornada hi ha activitats infantils, tardeos organitzats per penyes i colles, música en directe en el Mesó del Vi, entrada de vaques al migdia o un esdeveniment de canoes en l'embarcador del paratge de Santa Quitèria.

Pujar