elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'autobús de la ‘Generació D’ aterra a Almassora per a combatre la bretxa digital

L'autobús de la ‘Generació D’ aterra a Almassora per a combatre la bretxa digital
  • L'espai itinerant estarà estacionat en la plaça Pere Cornell, davant de l'Ajuntament, aquest divendres a la vesprada, així com el dissabte i el diumenge en horari de matí i vesprada

L'autobús de la Generació D de RTVE, la campanya itinerant que impulsa el desenvolupament de les competències digitals, aterra a Almassora. El vehicle alberga jocs i activitats que permetran als almassorins aprofundir en les seues habilitats digitals, traure'ls partit i conéixer noves eines que l'ajudaran a millorar-les.

L'espai itinerant Uneix-te a la Generació D, cada dia som més estarà estacionat en la plaça Pere Cornell, davant de l'Ajuntament, aquest divendres a la vesprada, de 16.30 a 20.30 hores, així com el dissabte, de 10.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores, igual horari que el dilluns.

El regidor d'Educació, Vicente Blay Casino, ha explicat que aquesta experiència ofereix als usuaris multitud de recursos i orientació per al senzill desenvolupament de les seues competències digitals, aplicable a tots els àmbits de la vida quotidiana. 

A qui va dirigit?

Els tallers, jocs i activitats estan pensats perquè tota la ciutadania participe en l'experiència, amb especial atenció a aturats, dones majors de 45 anys, sèniors… L'objectiu és lluitar contra la bretxa digital. L'experiència és totalment gratuïta i té una duració aproximada d'uns 30- 40 minuts.

Quines activitats es realitzen?

La unitat mòbil està equipada amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d'activitats pràctiques per a fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals. Una experiència que s'ajustarà a les necessitats de cada usuari.

Comença amb un test autodiagnòstic que permetrà al participant conéixer el seu nivell en competències digitals. Amb els resultats, es personalitza l'experiència i es posa a la seua disposició multitud de cursos, formacions o tallers amb els quals desenvolupar i enfortir els coneixements.

Amb el resultat del test, el participant s'enfronta a jocs i activitats d'allò més variades i de tots els nivells: des d'aprendre a realitzar una cerca òptima en internet fins a fugir de les fake news, optimitzar l'ús de les teues xarxes socials o gestionar la teua identitat digital.

 A més, podran participar en la sala de fuita. Una activitat immersiva en la qual els usuaris hauran de posar en pràctica l'aprés si volen resoldre el joc i aconseguir eixir de la sala.

Totes les activitats donen punts perquè la localitat ocupe el lloc número u del rànquing general de municipis d'Espanya. El primer tindrà premi.

Pujar