elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Audiència desestima el recurs de Sergio Manrique per les assignacions als grups polítics

L'Audiència desestima el recurs de Sergio Manrique per les assignacions als grups polítics

  L'Audiència Provincial de Castelló ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per Sergio Manrique, regidor no adscrit i exportaveu de Se Puede Almassora, per suposades irregularitats en la concessió de les assignacions econòmiques als grups polítics municipals. A més, el tribunal ha imposat a Manrique les costes del procés judicial.

  Els representants del Partit Socialista (Santiago Agustí), Compromís (Xavier Trenco) i Partit Popular (Luis Martínez) han rebut aquest matí l'acte que resol el litigi obert al juny de 2016 i que els va portar a declarar per la denúncia presentada pel seu company de corporació municipal.

  "Entenem que el recurs no pot ser benvolgut, ja que no existeixen indicis suficient de fets que pogueren ser constitutius d'infracció penal i que justificaren la prossecució del procediment", considera la sala de la Secció Segona de l'Audiència Provincial. Aquesta part recorda que la causa s'incoa a partir d'una denúncia presentada per Manrique, "no a partir d'un informe del Tribunal de Comptes, encarregat de fiscalitzar la comptabilitat".

  L'ara regidor no adscrit va acusar als grups polítics d'una possible "actuació delictiva per l'ús de les subvencions municipals concedides als grups polítics de l'Ajuntament d'Almassora, no per subvencions estatals". No obstant açò, "no es precisa quin és la suposada infracció penal que haja pogut cometre's, no es precisa que es puga tractar d'algun dels delictes electorals previstos [...]".

  "Sembla que el que es denuncia és una modalitat del delicte de frau de subvencions, concretament l'alteració substancial de les finalitats per als quals la subvenció va ser concedida, o aplicació de la subvenció a finalitats diferents d'aquells para els que va ser concedida", assenyala l'acte. No obstant açò, el tribunal incideix que "no cal mantenir des d'aquesta perspectiva la possible transcendència penal dels fets denunciats, ja que en cap cas es tractaria de subvencions que aconseguiren el límit quantitatiu dels 120.000 euros indicat en el precepte recentment citat".

  Pujar