elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Galí demana al conseller de Sanitat més mitjans per a Almassora

Galí demana al conseller de Sanitat més mitjans per a Almassora
  • Reclama recuperar serveis en Pio XII i la reobertura del consultori de la platja

“Em dirigisc a vosté a fi de fer-li arribar el nostre més profund malestar per la situació en la qual ens trobem a Almassora”, expressa l'alcaldessa, Merche Galí, al nou conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, en una carta enviada per a sol·licitar la reobertura amb normalitat del centre d'especialitats de Pius XII i la recuperació del consultori de la platja, entre altres.

En concret, lamenta la reunificació temporal del servei de metge de família de Pio XII en l'antic centre de salut de Sant Pere. “Produeix un greu empitjorament de la qualitat assistencial de la nostra població, obligant un gran nombre de persones a desplaçar-se fins al centre de salut de Sant Pere durant l'època de l'any en què es fa més difícil a causa de les altes temperatures que estem patint”, considera l'alcaldessa.

La primera edil recorda que bona part dels usuaris que han de traslladar-se fins al centre de salut pròxim a l'avinguda Generalitat és “una població majoritàriament envellida que no compta, en molts casos, amb vehicle propi”. En la mateixa línia, indica en la seua missiva que aquesta reunificació comporta un increment del temps d'espera per a ser atés per metges de família.

Respecte a aqueix mateix centre d'especialitats, Galí abunda en la reclamació d'Almassora de més dotació, “atés que el mateix emmalalteix de diverses especialitats i no compta amb servei de metge de família a les vesprades ni d'urgències”. Així, la primera edil recorda que el ple de la corporació ha aprovat per unanimitat diferents mocions traslladades a la Conselleria de Sanitat per a millorar i completar la carta de serveis d'aquest centre, que encara no han sigut ateses.

D'altra banda, aquesta part també lamenta el cessament del servei costaner, “situació que hem denunciat en diverses ocasions sense cap resultat”, en tant que aquest estiu no s'ha dotat de personal i roman tancat. D'aquesta manera, el departament autonòmic evitaria el desplaçament al nucli urbà dels 6.000 pacients potencials que cada estiu resideixen en la costa.

En últim terme, la munícipe recorda al conseller que l'Ajuntament d'Almassora “ha cooperat i coopera” amb la Conselleria de Sanitat “en tot allò que ha sigut a les nostres mans”. Es refereix així a la compra d'un mòdul per a la vacunació del COVID, la cessió del Centre Social de Sant Felip per a les campanyes de vacunació massiva, els preparatius i neteja o la difusió informativa de cada campanya de donació de sang. “Estem disposats a continuar cooperant”, indica Galí, que incideix en la necessitat de restablir el servei “com més prompte millor”. Al temps, es brinda a reunir-se personalment amb Mínguez per a detallar-li cada sol·licitud.

Pujar