elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Escolars i majors de la residència celebren junts la plantació del Dia de l'Arbre a Almassora

Escolars i majors de la residència celebren junts la plantació del Dia de l'Arbre a Almassora
  • L'activitat ha consistit enguany en la plantació d'arbustos en la zona de ribera del riu Millars, als voltants de l'ermita de Santa Quitèria, on es troba la plana d'inundació on se succeeixen les crescudes

  • L'alcaldessa, Maria Tormo, ha destacat que l'objectiu de la jornada és “millorar el bosc de ribera, al mateix temps que descobrim la importància dels arbres en les nostres vides i els beneficis que ens aporten”

MÉS FOTOS
Escolars i majors de la residència celebren junts la plantació del Dia de l'Arbre a Almassora - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora ha celebrat este dijous el Dia de l'Arbre amb la plantació d'arbustos en la zona del riu Millars, al seu pas pel paratge de Santa Quitèria. L'alcaldessa, María Tormo, al costat del regidor d'Agricultura, José Claramonte; l'edil d'Educació, Vicente Blay Casino; i la regidora de Servicis Socials, Eugenia Martinavarro, ha participat en esta jornada, que ha reunit els alumnes de 5 anys d'Infantil de tots els col·legis de la localitat i a majors de la residència municipal Vicente Vilar Morellá.

L'objectiu d'esta activitat, tal com ha assenyalat l'alcaldessa, és “gaudir d'una jornada festiva i millorar el bosc de ribera, al mateix temps que descobrim la importància dels arbres en les nostres vides i els beneficis que ens aporten”. Així mateix, Tormo ha remarcat que esta jornada busca també continuar estrenyent llaços intergeneracionals, entre els escolars i els nostres majors, teixint relacions i vincles que resulten emocionants.

Amb la celebració del Dia de l'Arbre, organitzada des de la Regidoria de Medi Ambient, que dirigeix Juan Luis Marín, s'aposta per millorar l'ecosistema del riu amb plantacions en les zones riberenques. En esta ocasió, el lloc triat ha sigut al voltant de l'ermita de Santa Quitèria, en concret, l'anomenada plana d'inundació, que és la part que pot ser inundada de manera natural en les crescudes.

Este espai compta amb un gran potencial a l'ésser un verdader bosc de ribera, un hàbitat que compta amb nombroses espècies animals i vegetals, i tenen moltes funcions, com la protecció contra les avingudes i de conservació de l'estabilitat de la vora del riu, de depuració de les aigües i retenció de sediments, o funcions de corredor natural entre espais per a moltes espècies.

En estos boscos de ribera, la presència d'arbres i fusta morta és crucial per a la biodiversitat, oferint refugi i alimentació per a diverses espècies. A mesura que envelleixen, es converteixen en llocs ideals per a la reproducció i nidificació de moltes espècies. A més, la seua descomposició natural contribueix al cicle de nutrients, enriquint el sòl i afavorint el creixement de noves plantes, essencial per a l'equilibri de l'ecosistema.

Pujar