elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Dia dels Majors reuneix 900 persones a Almassora

  • Ely Forcada i la Bing Band actuaran en la plaça d’Espanya

La plaça Espanya d'Almassora reunirà aquesta vesprada a les 900 persones inscrites en el Dia dels Majors, un espectacle que en aquesta ocasió comptarà amb l'actuació de l'artista local Ely Forcada i la Big Band Orquesta. Es tracta d'un dels esdeveniments amb més públic pel que els preparatius han arrancat a primera hora del matí perquè estiga tot a punt a les 18 hores.

Serà l'hora en què comence el repartiment del berenar per a totes les persones que acudisquen amb el tiquet recollit després de la seua inscripció. La Junta Local de Festa els entregarà un paquet amb entrepà, aigua, fruita i un dolç a la seua entrada al recinte per a gaudir-lo durant l'actuació de qui fora guanyador del Festival de la Cançó de Benidorm en 1971 amb ‘Mi rincón’.

Cal recordar que el Dia dels Majors s'ha traslladat de data de dimarts a dimecres enguany per a facilitar el muntatge del mercat ambulant sense interferir en els preparatius de l'acte central d'una jornada que ha començat amb la concentració de penyes i collas per a dirigir-se a la Vila acompanyades per la xaranga Banana Boom.

El barri antic acollirà, un dia més, una altra edició del concurs de ramaderies. En aquest cas arribarà el torn dels caps de bestiar d’Hermanos Monferrer, de Formiche Alto (Terol), que recorreran els carrers Sant Marc, Santa Quitèria i Trinitat en la clàssica entrada abans de la prova per la Vila.

En l'apartat de bous al carrer, la plaça de la Picaora obrirà la vesprada amb l'exhibició de ‘Fumoso’, d'Adelaida Rodríguez, patrocinat per l'associació cultural que porta el nom de la plaça. A l'acolorit li seguirà un exemplar de Lagunajanda, si bé no és el acartelado al principi. Es tracta de ‘Salteador’, negre burraco adquirit per les penyes Sant Roc, El Duro, K-Nut, El Desfase, La Kolva, La Trama, La Priva, La Trieka i La Treba.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, visitarà Almassora durant la vesprada per a compartir les festes de la Mare de Déu del Roser amb l'alcaldessa, Merche Galí, i la resta de la corporació municipal. La primera edil aprofitarà la visita per a mostrar-li el projecte del mirador de Santa Quitèria, cofinançat amb fons de la institució provincial.

En finalitzar les exhibicions taurines de la vesprada tindrà lloc el tancament infantil de carretones embolados patrocinat per l'Associació de Penyes Taurines d'Almassora. Per part seua, la plaça Santa Isabel serà hui l'escenari del Festival Almacadabra en el qual la companyia Tornillo representarà l'espectacle ‘Gold Edition’.

Pujar