4 d’agost de 2020 4/8/20

El PP d´Almassora urgeix obrir el CSI Pío XII per a evitar desplaçaments i recuperar especialitats

El PP d´Almassora urgeix obrir el CSI Pío XII per a evitar desplaçaments i recuperar especialitats - (foto 1)
  • Des de fa tres mesos centenars de veïns s'han vist obligats a acudir a Castelló generant un perjudici als més majors, “els més vulnerables d'aquesta pandèmia”

El Partit Popular d'Almassora ha reclamat la necessitat de reobrir el Centre Sanitari Integrat Pius XII de la localitat passats tres mesos del decret d'estat d'alarma. “Des de març, centenars de veïns s'han vist obligats a traslladar-se a Castelló per a rebre l'atenció mèdica especialitzada que requerien. A portes d'alçar-se l'estat d'alarma, és necessari recuperar l'activitat per a evitar el perjudici que generem a la població, especialment als més majors, els més vulnerables d'aquesta pandèmia”.

Així ho ha considerat la regidora del PP a Almassora, Silvana Rovira, qui ha transmés el malestar de molts veïns que es qüestionen el criteri per a obrir centres de salut i mantindre altres tancats. “A Almassora, el CSI Pío XII que el PP va posar en marxa, ha romàs tancat durant aquests mesos com a conseqüència de la pandèmia. Les seues especialitats, que van patir una retallada en mans del PSPV, s'han suspés i derivat a Castelló, ja que a Almassora només para atenció metgessa el centre de salut del carrer Sant Pere”.

Aquesta situació ha provocat “un gran nombre de desplaçaments que arribada aquesta nova fase, la de la recuperació de la normalitat, haurien d'evitar-se. Sobretot perquè en molts casos s'obliga el pacient a acudir a altres centres sanitaris de la capital quan són població de risc”.

Així les coses, en llaures a recuperar la cobertura sanitària prèvia a la pandèmia i garantir amb això l'atenció “que mereixen els nostres veïns”, el PP reclama al PSPV que siga reivindicatiu i exigisca al Consell la reobertura del CSI Pío XII i la “recuperació del 100% d'especialitats amb les quals es va posar en marxa el servei mèdic”. “Els professionals de la sanitat, com bé ha demostrat el coronavirus, són fonamentals per a la nostra societat, per això cal blindar-los i reforçar-los, amb inversió i recursos, perquè ells són els primers que han exposat les seues vides per a salvar les nostres”.

Cal assenyalar que a Almassora, amb una població que supera els 26.000 habitants, en l'actualitat només està operatiu el centre de salut del carrer Sant Pere i tancats el CSI Pío XII i el consultori mèdic de la platja. Un servei, aquest últim, que ja l'any passat va patir una retallada d'horaris provocat per la tisorada del Consell a la Sanitat.

Pujar