2 de desembre de 2020 2/12/20

Compromís proposa revisar els protocols antiinundacions a la platja i iniciar un estudi de millora integral de les infraestructures

  • Belliure: “Revisar i actualitzar els protocols, per si poden millorar-se, pot evitar danys al setembre, però plantegem a més iniciar estudis per trobar les solucions a llarg termini”

“Explorar la possibilitat que l'Estat o altres administracions supramunicipals donen ajudes a les persones damnificades; revisar i actualitzar, si fora necessari, els protocols d'actuació durant els temporals en el districte marítim i buscar solucions a llarg termini amb l’objectiu d’intentar evitar que tornen a produir-se tants danys com els esdevinguts després de les pluges torrencials que la primera setmana d'abril van negar la costa d'Almassora i van generar quantiosos danys”. Així ha resumit la portaveu del grup municipal Compromís, Diana Belliure, la moció que ha presentat la formació i que es debatrà al ple de demà dimarts.

La portaveu de Compromís ha explicat que “davant els enormes danys registrats, no ens consta que ni des del Govern estatal ni des d'un altre fòrum o institució s'hagen habilitat línies d'ajuda o compensació, potser perquè els danys han estat molt localitzats només al nostre poble. Per això, considerem que hem d'insistir, units i com a municipi”.

D'altra banda, ha afegit, “cada vegada patim més fenòmens meteorològics extrems i el nostre districte marítim és una zona molt sensible, com s'ha evidenciat en diverses ocasions els darrers mesos. Per això, sol·licitem mesures a curt i a llarg termini també: “la primera és revisar els protocols, per si modificant les línies d'actuació, com l'obertura o no de comportes de les séquies, poden evitar els possibles danys quan arriben les pluges de setembre”.

Mesures a llarg termini

No obstant això, segons Compromís, hem d'intentar mirar també a llarg termini, perquè el problema de la platja és estructural. Per això, "instem l'Ajuntament a realitzar un estudi de possibles alternatives tècniques que puguen donar solució al problema. Si a llarg termini tenim aquest estudi, el Consistori podrà valorar quina de les possibles alternatives escometre i podran reservar partides econòmiques per a fer-ho realitat quan en tinguem oportunitat”.

Pujar