27 d’octubre de 2020 27/10/20

El Centre de Formació d’Almassora oferirà Administració per primera vegada

El Centre de Formació d’Almassora oferirà Administració per primera vegada - (foto 1)

  El ple d'agost de l'Ajuntament d'Almassora ha reservat 6.000 euros perquè el Centre de Formació (antiga Escola Taller) oferisca per primera vegada cursos d'Administració a l'alumnat local, a més del d’obra. La transformació del recinte gràcies a les obres demandades per la ciutadania en els pressupostos participatius ha situat al d'Almassora com un dels centres formatius millor posicionats de la província.

  Els cursos, que arrancaran el pròxim mes d'octubre, tenen un any de durada. En el cas d'Almassora, la pretensió passa per que l'alumnat aprofite les noves instal·lacions i equipaments informàtics per a les classes i, posteriorment, es trasllade a altres dependències municipals per a realitzar les seues pràctiques formatives. D'aquesta forma, els estudiants completarien tot el cicle sense necessitat de desplaçar-se a altres localitats.

  Segons la planificació del departament d'Ocupació, cada curs d'Administració i Obra disposarà de 20 places després de la transformació d'aquest edifici situat en l'avinguda José Ortiz. La conversió de l'Escola Taller en Centre de Formació ha permès que els pròxims cursos que s'impartisquen estiguen homologats per a afavorir la posterior incorporació de l'alumnat al mercat laboral amb totes les garanties.

  No en va, la puntuació assolida pel projecte local ha multiplicat les possibilitats que aquestes instal·lacions puguen oferir a partir del pròxim curs matèries inèdites, al marge d'altres més tradicionals com obra, i iniciar el gir en el plantejament acadèmic. L'objectiu apunta a obrir expectatives més enllà de les antigues especialitats per a atendre així una demanda social en constant canvi.

  La reforma i ampliació del Centre de Formació continuarà enguany. És el projecte més votat dins dels pressupostos participatius de 2017 i, de moment, compta amb 60.000 euros per a l'actuació en l'altre pavelló. Els tècnics municipals treballen ja en aquest projecte d'ampliació que permetrà multiplicar les possibilitats del recinte destinat a formació professional.

  És per açò que l'equip de govern va aprofitar la modificació de crèdits aprovada en l'últim ple municipal per a reservar una quantia que permeta fer front a la part econòmica que finança l'Ajuntament d'aquest programa d'ocupació pública. Els fons se sumen als 46.000 euros invertits perquè set joves graduats menors de 30 anys realitzen les seues pràctiques durant un any en el consistori i als 10.000 euros destinats a la contractació de 47 treballadors agrícoles durant un mes.

  Pujar