elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya d’avís a casals redueix a la meitat les queixes a Almassora

La campanya d’avís a casals redueix a la meitat les queixes a Almassora
  • Balanç de festes amb dues falses alarmes per punxades de submissió química

La campanya de prevenció de molèsties en el recinte taurí ha reduït a 48 les queixes durant la setmana de festes en honor a la Mare de Déu del Roser, segons ha avançat aquest matí el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy. Acompanyat pels regidors de Seguretat i Festes, Javier Martí i Isladis Falcó, respectivament, ha considerat que el departament està “relativament satisfet” pel transcurs de la setmana quant a seguretat i ha felicitat els penyistes per un comportament que ha permés reduir a la meitat les queixes respecte a octubre de 2021.

El comissari ha recordat que la Policia Local va desenvolupar durant la setmana anterior a l'inici de les festes una “intensa campanya porta a porta a la Vila i en les penyes i collas que tenim registrades” per a informar dels horaris permesos i de les obligacions de neteja de la via pública. En cas de crides del veïnat per molèsties es van personar els agents i, minuts després, van retornar la telefonada al denunciant per a confirmar el cessament de l'altercat.

Dels 48 avisos, 23 van cessar amb una única intervenció, segons la confirmació del veïnat. En sis casos van ser necessari dos avisos, una de les penyes va acumular cinc queixes en un breu espai de temps i la resta, tres avisos. Dos d'aquests col·lectius van ser denunciats per brutícia en la via pública i altres 12 persones per diferents motius (drogues -1-, arma blanca -2-, causar desordres -6- i faltar al respecte als agents -3-).

El balanç de seguretat de festes també registra dues falses alarmes per punxades de submissió química, cinc conflictes en el Recinte Fester, un cas d'intent d'abús sexual i una agressió a un policia. Per contra, no apareix cap robatori ni furt en la zona marítima ni Santa Quitèria ni tampoc atestats d'alcoholèmia positius.

Verdoy, Martí i Falcó han traslladat de nou les seues condolences a la família del veí de Vila-real que va perdre la vida el dimecres després de l'agafada patida en el recinte taurí i han recordat que els agents van realitzar 17 avisos a menors o persones que no estaven en condicions de participar en els espectacles taurins. Referent a això, dues persones van ser denunciades dins del recinte, una beguda i una altra amb un menor en braços, que es va resistir a les indicacions de l'autoritat i va ser sancionada.

La regidora de Festes ha ressaltat l'alta participació en els actes programats, un fet que dificulta l'absència d'incidents, i ha recordat que les barreres i proteccions en els habitatges de la Vila han de retirar-se abans del dimecres per a poder netejar en profunditat i retornar la imatge habitual a l'entorn BIC. Al temps, ha instat a participar també en la resta d'actes previstos per a la setmana: el lliurament dels premis taurins (divendres), la serenata a la Mare de Déu del Roser (dissabte) i l'ofrena (diumenge).

Pujar