26 de setembre de 2020 26/9/20

Arranca la temporada citrícola en el ‘Mercat de la Taronja’ d'Almassora

Arranca la temporada citrícola en el ‘Mercat de la Taronja’ d'Almassora - (foto 1)

    Almassora obri la campanya de cítrics amb la inauguració de el 'Mercat de la Taronja', a la inauguració de la qual han assistit aquest matí el regidor d'Agricultura, Roger Beltrán, la directora de la Cooperativa Agrícola San José, Carmina Jorques, i el president de CaixAlmassora, Miguel Serra. Aquesta és la septima edició d'aquesta iniativa, gràcies a la qual els productes venen directament els seus productes al públic.

    Així doncs, des d'aquest diumenge i fins a finals de maig i en horari de 9.00 a 13.00 hores, el públic podrà adquirir dels propis agricultors una àmplia varietat de taronges clemenules, navelate o lane late per quatre euros per tres quilos. El mercat ambulant de la plaça d'Espanya també acostarà als consumidors els llimons dels camps locals, el preu dels quals serà un euro el quilo.

    Gràcies a l'acord de preus aconseguit, els productors podran vendre els seus productes per un import just i l'eliminació d'intermediaris els deixarà marges de beneficis més alts. Per als consumidors, "els preus són menors que en altres punts de venda i la qualitat i la frescor dels productes estan avalades per l'origen local dels cítrics", com ha destacat Beltrán.

    Cal destacar que els agricultors que desitgen posar la seua collita a la venda en aquest 'Mercat de la Taronja' es poden inscriure de forma gratuïta en l'Ajuntament d'Almassora. Els productes hauran de reunir una sèrie de característica quant al calibre i ala frescor i els venedors hauran de comprometre's a presentar-los lliures de plagues i arreplegar i netejar l'espai ocupat pels seus llocs després del tancament de cada jornada de mercat.

    Pujar