4 d’agost de 2020 4/8/20

El ple aprova unànimement la creació del Consell de la Joventut d’Almassora

El ple aprova unànimement la creació del Consell de la Joventut d’Almassora - (foto 1)
  • La Regidoria de Joventut canviarà el nom i realitzarà obres en l’edifici de l’Ateneu Jove

La regidora de Joventut, María Luisa Renau, va presentar en el passat ple la proposta per a la creació del Consell de la Joventut d'Almassora. Tots els grups polítics de la corporació municipal van aprovar per unanimitat la proposta i l'òrgan estarà en funcionament en pocs mesos. A més, l'edil va proposar canviar el nom de l’Ateneu Jove, actual punt de trobada dels joves, pel de Casal Jove i realitzar obres en l'edifici situat al carrer Santa Bàrbara.

El Consell de la Joventut d'Almassora té com a objectiu ser un espai on totes les associacions juvenils puguen treballar conjuntament, debatre idees, temes comuns i proposar activitats variades durant tot l'any. A més, aquest òrgan promourà accions participatives amb totes les associacions i entitats relacionades amb la població jove i situades en la localitat. Aquestes ja han donat el seu vistiplau a formar part i integrar-se en aquesta organització.

Algunes de les funcions del Consell de la Joventut seran: potenciar la participació de la joventut en diferents activitats, crear espais d'expressió, debat i reflexió, fomentar la implicació d'aquest sector de la societat en la vida associativa del municipi, promoure les activitats de relació i solidaritat intergeneracional i millorar la coordinació entre el consistori i les diferents associacions juvenils d'Almassora.

A més, l'equip de govern vol celebrar al setembre el primer Consell de la Joventut d'Almassora. L’Ateneu Jove serà el punt de trobada d'aquest òrgan, per a això, el consistori realitzarà una remodelació en l'immoble per a facilitar una bona accessibilitat i millorar l'ocupació dels espais. D'altra banda, l'edifici situat al carrer Santa Bàrbara canviarà el seu nom i passarà a denominar-se Casal Jove, amb la finalitat que els joves se senten més identificats amb aquesta nomenclatura.

“Per a la Regidoria de Joventut ha sigut un procés de molts mesos de treball i reunions amb molts col·lectius juvenils, des que comencem a la fi de l'any passat a redactar l'esborrany del reglament del Consell de la Joventut d'Almassora; a més, l'edifici de l’Ateneu Jove ja precisava d'una remodelació profunda”, ha apuntat Renau respecte a la creació d'aquest òrgan i la infraestructura que acollirà les seues reunions.

Pujar